Inför Tokyo Game Show (TGS) 2011

Redan imorgon, tisdagen den 13:e september, smygstartar Nintendo med sitt 3DS-event och följs sedan av Sonys konferens dagen efter. Själva Tokyo Game Show-mässan börjar på torsdagen och fortsätter ända fram tills veckans slut.

Tisdag 13 september
Nintendo 3DS-event, 05:00 (svensk tid), Stream 

Onsdag 14 september
Sony, 06:00 (svensk tid), Stream
Namco Bandai, 07:00 (svensk tid), Hemsida 
Team Ninja, 13:00 (svensk tid), Hemsida

Torsdag 14 september
Metal Gear Stage Show, 07:00 (svensk tid), Stream

Tokyo Game Show (TGS) brukar av självklara skäl innefatta stort fokus på de japanska rollspelen. Även om många stora rollspelsutvecklare är på plats och har med sig många intressanta titlar tror jag att årets TGS kommer att vara fattigt på många och stora utannonseringar av nya rollspel. Det känns så här på förhand att de flesta utvecklarna redan har många utannonserade projekt på gång som de först vill lägga fokus på innan de påbörjar något nytt. Square Enix har exempelvis flertalet Final Fantasy- och Dragon Quest-spel på gång, Konami som även förlorat sitt RPG-kunnande kommer tillsammans med Tri-Ace lägga fokus på Beyond the Labyrinth och Frontier Gate, Atlus har häromveckan redan utannonserat flera Persona-spel och utvecklar Devil Survivor 2 till 3DS:en och Level 5 kommer antagligen satsa på sin Layton- och Inazuma Eleven-serie samt visa upp mer av Ni No Kuni till Playstation 3.   
Även om jag tror på färre överraskningar än tidigare år kommer det självklart inte utebli helt. De fem, något realistiska eller säkra, utannonseringarna jag ser fram emot mest är:

5. Ett nytt Valkyria Chronicles-spel från Sega
Även om vi i väst antagligen inte kommer få den tredje delen i serien som redan släppts till PSP i Japan finns det ändå hopp för framtiden. Förhoppningsvis satsar Sega stort denna gång och gör ett lika bra, om inte bättre, Valkyria Chronicles-spel som ettan och släpper det till en stationär maskin som exempelvis Playstation 3.

4. Ett nytt Tales of-spel från Namco Bandai
Namco Bandai har precis släppt Tales of Xillia i Japan men redan under TGS kommer nästa del att avslöjas. Om det är en ny titel eller en remake är oklart men vi kan alltid hoppas att vi i väst inte blir utelämnade som vi blivit allt för många gånger när det gäller Tales of-serien.

3. Ett nytt 2D-Castlevania till 3DS
Konami har som känt tappat mycket av sitt RPG-kunnande och tar hjälp av Tri-Ace för sina kommande rollspel. Även om Suikoden idag är en serie med en mörk framtid hoppas jag att Konami fortfarande kan skapa ett nytt 2D-Castlevania där action- och plattformsinslagen är minst lika viktiga som RPG-inslagen.

2. Falcoms överraskning
Falcom har redan på förhand utlovat en överraskning till årets Tokyo Game Show. Vad det blir är okänt men Ys 8 till Playstation Vita eller remakes av 4:an och/eller 5:an känns inte helt omöjligt.

1. Monolith Softs Wii U-spel
Monolith Soft har för ett tag sedan gått ut med att de påbörjat ett nytt rollspel för Nintendos kommande Wii U-maskin. Förhoppningsvis blir titeln känd under årets mässa och ett nytt Xeno- eller Baten Kaitos-spel står högt upp på önskelistan. Nedan är en konceptbild från spelet.

Annonser

One Response to Inför Tokyo Game Show (TGS) 2011

  1. […] min Inför TGS-text skrev jag om två överraskningar som skulle komma och utannonseras under mässan. Det ena var ett […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: