Veckans händelser/TGS-sammanfattning (V.37)

Årets Tokyo Game Show (TGS) börjar nu närma sig sitt slut och trots att jag hade något lägre förväntningar vad gäller överraskningar än tidigare år visade det sig vara en lyckad mässa med en hel del spännande spel.

Redan tidigt i måndags smygstartade Nintendo med sin 3DS-konferens. För personlig del var det utannonsering av det kommande 3DS-rollspelet Bravely Default – Flying Fairy från Square Enix som lockade mest. Spelet är ett traditionellt rollspel som kommer att utnyttja maskinens AR (Augmented Reality). Producent för spelet är Tomoya Asano som även hade samma roll för remaken av Final Fantasy III och Final Fantasy – The 4 Heroes of Light till Nintendo DS. Japan kan vänta sig en release 2012.

En annan nyutannonsering som skedde under Nintendos konferens var att det till våren släpps ett nytt Fire Emblem till Nintendo 3DS. Fire Emblem är en långvarig strategirollspelsserie där vi bland annat fått titlar till Nintendo Wii, DS och Gamecube.

Slutligen var det också stort fokus på Capcoms storsäljande Monster Hunter-serie. Monster Hunter 3G kommer att vara tillgängligt i Japan den 10 december till 3DS och under konferensen lyckades Nintendo även visa upp Monster Hunter 4 till 3DS. 

Det är nog inte många spelintresserade som missat Nintendos kommande och kritiserade tillsats som ger 3DS:en ytterligare en analog spak. Nu har det kommit fram att bland annat Monster Hunter 3G, Dynasty Warriors VS samt Kingdom Hearts 3D kommer att dra nytta av tillbehöret.

Sony hade även de en tidig konferens fast under tisdagen. Möjligtvis var det HD-remaken av Final Fantasy X (10) till Playstation 3 och Vita som var den största överraskningen. Spelet är en del i att fira dess tioårsjubileum i Japan som äger rum i år.

En annan stor nyhet från Square Enix som även gäller övriga världen är Final Fantasy XIII-2s releasedatum. I Japan släpps spelet samt en limiterad PS3-konsol den 15:e december, i Nordamerika och Asien släpps spelet den 31:a januari och i Europa den 3:e februari.  

Liksom att Nintendo lade stort fokus på sin bärbara 3DS gjorde Sony samma sak men kommande Playstation Vita. Maskinen kommer att släppas den 17 december i Japan och övriga världen får den under 2012.
Till den japanska releasen kommer 26 titlar finnas tillgängliga. En av dessa titlar är Disgaea 3 Return vilket är en portning av PS3-spelet fast med nytt innehåll som nya scenarion. Nedan är en trailer från spelet.

Den andra nämnvärda titeln är Lord of Apocalypse som misstänkt är en uppföljare på Lord of Arcana som släpptes till PSP tidigare I år. Lord of Apocalypse kommer även att släppas till PSP:n. Nedan är en trailer från spelet.

Playstation Vita har även fått sig en relativt lång lista över kommande titlar. Fulla listan kan ses nedan men rollspelen som står med är:
Ett Simulatorrollspel från ALPJA Unit
Ett ”Dungeon-rollspel” från Aquaplus
Ett rollspel från FURYU
Det redan utannonserade Dragon’s Crown och Persona 4 – The Golden
Mer Shin Megami Tensei-spel från Atlus
Oh to Maoh to Nananin no himegimi tachi – shin ohsama monogatari från Konami
Ett nytt rollspel från Level 5
Två actionrollspel från Marvelous Entertainment.

 

UPDT: När man trodde att årets Tokyo Game Shows inte kunde bli bättre utannonserade Konami överraskande nog ett nytt Suikoden-spel. Detta trots senaste tidens svårighet med förlorat RPG-kunnande och upplösningen av Suikoden-teamet.  
Titeln är Genso Suikoden – Tsumugareshi Hyakunen no Toki och kommer att släpas till PSP. Om det är Konami själva eller någon inhyrd studio som står för utvecklingen är ännu okänt. Nedan är en trailer från spelet. (Tack till Fredrik för tipset). 

I min Inför TGS-text skrev jag om två överraskningar som skulle komma och utannonseras under mässan. Det ena var ett nytt spel från Falcom och som delvis önskat visade det sig vara en remake av Ys IV (4) till Playstation Vita. Titeln är Ys – Woodland Celceta och använder sig av Ys Sevens ”Party System”. När spelet begav sig 1993 släpptes det i två olika versioner utvecklade av två olika spelstudios under titlarna Ys IV – The Dawn of Ys respektive Ys IV – Mask of the Sun. Spelen innehåller samma berättelse men strukturen och presentationen är helt olika samt fienderna och banorna. Vilken version det handlar om är okänt.

Den andra överraskningen skulle vara ett nytt Tales of-spel från Namco Bandai. Tales of Xillia som förövrigt toppar veckans japanska försäljning släpptes nyligen och framöver kommer en remake av DS-spelet Tales of Innocent. Den nya titeln är Tales of Innocent R och släpps till Vita med nytt stridssystem, ny introsekvens samt mycket annat nytt innehåll. Förhoppningsvis hittar Vita-versionen ut i väst då originalet aldrig gjorde det. Nedan är en trailer från spelet.
Namco Bandai avtäckte även sin kommande sidotitel Tales of the Heroes – Twin Brave till PSP. Spelet kommer att vara mer actionfokuserat likt Dynasty Warriors-spelen och innehålla karaktärer från tidigare delar. Båda Tales of-titlarna kommer nå Japan 2012.       

UPDT: Level 5 och Studio Ghiblis kommande PS3-rollspel Ni No Kuni – Queen of the Holy White Ash kommer som känt att släppas i Japan den 17:e november. Nu har även Nordamerika fått en utannonsering och releasen kommer att äga rum tidigt under 2012. Detta uttalande kom från Level 5s president Akihiro Hino under en intervju. PS3-versionen kommer att börja som DS-versionen men halvägs kommer spelens berättelse att ta två olika vägar. Om vi i Europa får spelet är ännu okänt och samma gäller en västerländsk release av Nintendo DS-versionen.

Slutligen har vi under veckan också två nyheter som inte rör TGS. Den ena är att Ghostlight nu officiellt visat upp innehållet i kommande PSP-rollspelet Shin Meagmi Tensei – Persona 2 Innocent Sin. Spelet kommer förpackat i en pappbox som innehåller en dubbelsidig framsida, ett soundtrack (samma som den Nordamerikanska versionen får), 6 stycken samlarkort och en A3-affish. Bokar man via Ghostlights egen affär ingår även en T-shirt. Något datum är ännu inte avslöjat.

Den andra nyheten rör också en limiterad utgåva till PSP:n fast för Nordamerika. Spelet Fate/Extra som släpps den 1:a november kommer att släppas i en limiterad utgåva innehållande spelet, en 15-sidig bok med konceptbilder samt ett soundtrack med 11 låtar på.

Källa: Siliconera, Andriasang

Veckans releaser:

  • White Knight Chronicles 2 (US, PS3)

Veckans tips:

Spelat i veckan:

Under veckan har en hel del hunnits med. Bortsett från att återigen spela några timmar av Shin Megami Tensei – Devil Surivor Overclocked till 3DS har jag också hunnit igenom hela Eternal Ring till Playstation 2. Spelet är utvecklat av Demon’s Souls-skaparna From Software och var en av PS2:ans releasetitlar. En recension kommer att dyka upp under nästa vecka.
Slutligen har jag också påbörjat actionrollspelet The Twisted Tales of Spike McFang till Super Nintendo. Man märker snabbt att spelet riktar sig till en yngre publik då det är väldigt lättsmällt med enkla strider och en simpel berättelse. Annars är det ändå väldigt sockersött.

Annonser

2 Responses to Veckans händelser/TGS-sammanfattning (V.37)

  1. Fredrik skriver:

    Ny Suikoden spin-off till PSP, verkar vara en uppföljare till Tierkreis med hela Infinity-grejen.
    http://www.konami.jp/gs/game/genso/100-years/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: