Veckans händelser (V.38)

Under veckan släpptes det hett efterlängtade actionrollspelet Dark Souls till Playstation 3 i Japan men en del problem har uppstått i form av buggar och spel som låser sig. På grund av detta har From Software stängt ner servrarna och hoppas få igång dem igen under nästa vecka. Under tiden fungerar det utmärkt att spela offline. Spelet släpps i Europa till både Playstation 3 och Xbox 360 den 7:e oktober.
Samtidigt som Dark Souls servrar stängs ner går Atlus USA ut med att Demon’s Souls servrar kommer att hållas igång i minst ett år till.   

Medan Dragon Quest Monsters – Joker 2 till Nintendo DS är på ingång till Europa har Square Enix gått ut med att en remake av det allra första Dragon Quest Monsters-spelet till Gameboy är under utveckling till Nintendo 3DS. Den nya titeln är Dragon Quest Monsters – Terry’s Wonderland 3D och kommer bland annat att innehålla nya monster att samla. Spelet släpps i Japan 2012.

Ytterligare ett Dragon Quest-spel som är under utveckling till 3DS:en är Slime Mori Mori Dragon Quest 3 – The Great Pirate Ship and Tails Troupe. Spelet är den tredje delen i Dragon Quest Heroes – Rocket Slime-serien och släpps redan den 2:a november i Japan. Nedan är en ny trailer från spelet.

De amerikanska utgivarna Xseed gick under veckan ut med ett Twitter-meddelande där de kryptiskt skrev om ett kommande spel. Det har nu visat sig att spelet det handlade om var PSP-titeln Grand Knights History som utvecklats av Vanillaware. Spelet kommer att släppas under vintern av Xseed i Nordamerika och av Rising Star Games i Europa.

Under årets Tokyo Game Show utannonserade Square Enix som känt Bravely Default – Flying Fairy till Nintendo 3DS. Spelet beskrivs som ett standard-rpg med slumpmässiga samt turbaserade strider och likt Final Fantasy V kommer det även att innehålla ett jobbsystem/klassystem. 2012 når det Japan.      

I kommande Kingdom Hearts 3D- Dream Drop Distance kommer Neku från The World Ends With You att gästspela. Enligt speltidningen Famitsu, som intervjuat Tetsuya Nomura, är detta en antydan till att något nytt är i görningen rörande The World Ends With You. Exakt vad det är förblir okänt men mer information borde dyka upp framöver.  

Källa: Siliconera, Andriasang

Veckans releaser:

  • Shin Megami Tensei – Persona 2 Innocent Sin (US, PSP/PSN)
  • Dragon Quest Monsters – Joker 2 (US, DS)
  • Chrono Trigger (US, PSN – PSone Classics)
  • Final Fantasy VI (US, PSN – PSone Classics)
  • Cladun x2 (EU, PSP via PSN)
  • Anonymous Notes Chapter 2 – From The Abyss (EU, DSiWare)

Veckans tips Varning:

Istället för att tipsa om något som behöver lyftas fram lite extra kommer jag istället varna för en spelbutik. Det är den brittiska butiken Gameseek.co.uk som nu efter två chanser gjort bort sig båda gångerna.
Vid min första beställning i början av året hittade jag ett nytt exemplar av Baten Kaitos till Gamecube för så lite som 300 kr. När spelet anlände var de inplastat men långt ifrån nytt. Spelet hade också plastats in i efterhand då det saknade den officiella Nintendo-sealen, manualen var använd och skivorna hade repor. Misstag begås och det var därför jag vågade ge butiken en chans till när jag förra veckan hittade Wizardry – Tales of the Forsaken Land till PS2. Även det ett ganska ovanlig och kostsamt spel som nu skulle vara nytt och endast kosta 200 kr. Samma historia upprepades såklart och denna gång var inte ens fodralet officiellt.

Det sorgliga är att Gamseek är ett etablerat och ganska stort företag som enligt dem själva nominerats flera år i rad för bland annat bästa onlinebutik.  
Efter lite sökande på Internet verkar jag heller inte vara ensam om att stöta på problem från Gameseek. Fler än jag har fått egeninplastade spel och några har även fått piratkopierade exemplar.

Akta er för Gameseek!

Spelat i veckan:

Efter ungefär 5 timmars spelande rullade oväntat nog eftertexterna förbi i The Twisted Tales of Spike McFang till Super Nintendo. Det är ett väldigt kort actionrollspel som jag kommer att skriva mer om i en recension till veckan.

Då jag rest lite under veckan gjorde jag något som, för mig, inte är så vanligt. Jag spelade ett mobilspel i form av det första Final Fantasy-spelet. Antagligen är det en av de sämre versionerna av spelet och ljusår ifrån PSP-utgåvan. Styrningen känns klumpigare med en pekskärm, bilden är ganska begränsad och att inte ens kunna spara på världskartan känns märkligt i ett portabelt spel.

Nu under helgen är det också dags att påbörja en kultklassiker som legat och väntat i hyllan alldeles för länge. Det handlar om PS1-rollspelet Xenogears. Förväntningarna är höga och förhoppningsvis har det inte åldrats för dåligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: