Recension: The Twisted Tales of Spike McFang

Plattform: Super Nintendo
Genre: Actionrollspel
Releasedatum: juni 1994 (US)
Utvecklare: Bullet Proof Software, Red Company
Utgivare: Bullet Proof Software

The Twisted Tales of Spike McFang är ett quirky och färgglatt actionrollspel där man i rollen som den tomatjuicedrickande vampyren Spike McFang måste besegra levande vitlökar och andra galna fiender för att stoppa den ondskefulle zombiegeneralen Von Hessler från att ta över vampyrernas rike.

Att skriva en matig och lång recension av The Twisted Tales of Spike McFang är inte det allra enklaste då spelet själv är väldigt begränsat och innehållslöst när det kommer till både berättelse och gameplay.
Vanligtvis brukar omspelarvärden inte vara särskilt viktiga när det gäller rollspel men i detta fall hade det varit välkomnande då eftertexterna överraskande nog rullade förbi efter ungefär fem timmars spelande. Något omspelarvärde existerar däremot inte och spelet bjuder varken på några sidouppdrag eller flera svårighetsgrader.

Striderna är även de väldigt grundläggande där man har tillgång till ett par attacker som utförs med hjälp av Spikes hatt och genom olika kort kan man utföra magier och använda diverse föremål. Det finns gott om magikort men bortsett från helande kort kommer de sällan till användning.
Bossarna bjuder på en ganska bra variation men utmaningen uteblir spelet igenom. Detta trots att svårighetsgraden höjdes något för den amerikanska versionen.

Den egentliga behållningen med The Twisted Tales of Spike McFang och det som även räddar spelet från ett bottenbetyg är dess charmiga sida och godkända men korta soundtrack.
Möjligtvis kan Spike McFang ge lite underhållning till yngre nykomlingar som aldrig har spelat ett actionrollspel tidigare men annars finns det ingenting här att hämta.  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: