Veckans händelser (V.39)

Utvecklarna Nippon Ichi som bland annat ligger bakom Disgaea-serien har nu ett nytt actionrollspel under utveckling till Playstation 3. Spelet går under titeln The Witch and the Hundred Calvarymen och beskrivs som ett mörkt actionrollspel i en öppen fantasyvärld. Spelaren lovas en hög nivå av frihet i en ”sandlådevärld” där man kommer att ställas inför moraliska val. Beroende på ens handlingar kommer man både skapa fiender och vänner. Våren 2012 anländer spelet till Japan och när eller om det kommer till väst är okänt. Hemsidan till spelet kan nås här.

Som redan känt är animéserien Persona 4 The Animation under utveckling. Serien kommer att sändas i 25 episoder och startar den 6 oktober i Japan. Nu har även Sentai Filmworks avslöjat att serien når Nordamerika via digital distribution ”snart” och 2012 släpps serien på DVD och Blu-ray.  

Under veckan har de japanska servrarna för Dark Souls åter kommit igång och många av de buggar som fanns vid releasen ska nu vara ett minne blott då From Software släppt uppdateringar. Nedan är också en ny trailer för oss i väst som får spelet den 7:e respektive 4:e oktober. Musikvalet är möjligtvis en aning märkligt men spelet i sig ser riktigt bra ut.  

Persona 2 – Innocent Sin och The Legend of Heroes – Trails in the Sky till PSP är redan ute i Japan och Nordamerika men nu har Europa också fått ett releasedatum. Den 4:e november släpps båda spelen av Ghostlight och limiterade utgåvor med bonusmaterial kommer att finnas tillgängligt.  

Källa: Siliconera, Joystiq, Ghostlight

Veckans releaser:

  • Atelier Totori – The Adventurer of Arland (EU/US, PS3)
  • Rune Factory 3 – A Fantasy Harvest Moon (EU, DS)
  • Solatorobo – Red the Hunter (US, DS)
  • Phantasy Star Defender’s Pack (Innehåller: Phantasy Star Portable 1/2) (US, PSP)
  • The Legend of Zelda – Four Swords Anniversary Edition (Gratis) (EU/US, DSiWare)

Veckans tips:

Actionrollspelet Solatorobo – Red the Hunter sålde snabbt slut när det kom till Europa under sommaren. Jag tänkte därför tipsa om att spelet släpptes i Nordamerika tidigare under veckan. Så har man inte haft chansen att köpa det ännu finns den nu. Vill man veta mer om spelet kan man läsa min recension här.

Spelat i veckan:

Under veckan är det Xenogears till Playstation 1 som stått på menyn. Efter alla lovord har förväntningarna varit höga och även om det finns mindre brister som en bökig kamerastyrning håller framförallt berättelsen en hög nivå. Om spelet är ett av de bästa rollspelen någonsin är efter 12 timmars speltid för tidigt att svara på men än så länge är det tillräckligt bra för att jag vill ha mer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: