Veckans händelser (V.41)

Square Enix MMORPG Final Fantasy XIV blev inte riktigt den succén företaget hade väntat sig. Alla som köpt PC-versionen har sluppit betala någon månadsavgift men vid årets slut upphör detta att gälla.
Samtidigt som spelet har fått mängder med uppdateringar är Final Fantasy XIV 2.0 under utveckling. Detta innebär en helt ny version av spelet och en release till både PC och Playstation 3 är att vänta 2013.

Infinite Space-utvecklarna Nude Maker har som känt Sci-Fi rollspelet Terror of the Stratus till PSP under utveckling. Spelet kommer att ges ut av Konami i Japan senare i år men redan den 20 oktober släpps en demo av spelet via japanska PSN. Demon kommer att kosta 200 Yen och då får man tillgång till det första kapitlet. Att börja ta betalt för demoversioner har blivit allt vanligare och något bland annat Square Enix gjorde i och med Dissidia-releasen.

UPDT 1:
Level 5 har nu kommit igång med sin mässa och flera utannonseringar har ägt rum.
Ni No Kuni kommer att få en release här i väst till Playstation 3. Det är Namco Bandai som kommer att ge ut spelet och 2012 når det både Europa och Nordamerika. Om Nintendo DS-titeln även den kommer hit är ännu okänt.

UPDT 2:
Ett helt nytt spel som Level 5 också utannonserat är Youkai Watch. Vilken plattform eller vilken typ av spel det handlar om är fortfarande inte klart. Däremot kommer spelet likt många av andra Level 5-titlar både bli till anime och manga.

Level 5 och Brownie Browns 3DS-rollspel Fantasy Life kommer att nå Japan under 2012. Spelet var först under utveckling till Nintendo DS men byte sedan plattform till 3DS:en. Fantasy Life kommer bland annat erbjuda spelaren minst 20 olika jobb med allt från pilot och gruvarbetare till brevbärare och soldat. Istället för att bege sig ut för att rädda världen kommer man att få leva ett liv lite som man själv vill. Nedan är en trailer från spelet.

Ett annat Level 5-spel som är under utveckling till Nintendo 3DS är Time Travelers. Ursprungligen var spelet exklusivt till 3DS:en men nu kommer även Playstation Vita att ta del av spelet. Nedan är en trailer från spelet som har en planerad release i Japan under nästa år.

Slutligen har Level 5 tillsammans med Namco Bandai utannonserat rollspelet Mobile Suit Gundam AGE till PSP. Spelet släpps i Japan nästa sommar och mer information kommer antagligen dyka upp under Level 5s mässa som pågår under helgen.

Kommande 3DS-remaken Tales of the Abyss släpps som planerat för första gången den 25:e november här i Europa. I Nordamerika har Namco Bandai varit tysta länge kring någon release. Nu visar det sig att spelet inte kommer under 2011 som tänkt. Istället får Nordamerika spelet den 14:e februari 2012. Visserligen finns spelet redan ute i Nordamerika till Playstation 2 men vi européer som importerat en amerikansk 3DS-enhet får alltså vänta lite till.      

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

  • Rune Factory – Tides of Destiny (US, Wii/PS3)

Veckans tips:

Spelat i veckan:

Både Xenogears och Shin Megami Tensei – Devil Survivor har lagts något på is då behovet av att spela Dark Souls är för stort. Hittills har 35 timmar hunnit passera och slutet känns fortfarande en bit bort. Den egentliga bristen men spelet är mindre buggar och tekniska problem som stört. Annars är det både större och innehållsrikare än vad föregångaren Demon’s Souls var. En recension kommer antagligen att dyka upp under nästa vecka om jag hunnit igenom spelet då.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: