Veckans händelser (V.43)

Konamis och Tri-Aces kommande 3DS-rollspel Beyond the Labyrinth släpps i Japan den 19 januari 2012. Hur spelets stridssystem är uppbyggt är fortfarande oklart men vad vi vet är att spelaren kommer att få sällskap av en mystisk tjej medan man utforskar en stor labyrint. Inget har sagts om spelet når oss i väst.

Ytterligare ett spel Konami överraskande nog utannonserade under årets TGS-mässa var Genso Suikoden: Tsumugareshi Hyakunen no Toki eller Suikoden – The Woven Web of a Century som det översätts till på engelska. I dagsläget vet vi inte mycket om spelet mer än att det kommer till PSP:n och i handlingen kommer vi få följa en grupp karaktärer som ger sig ut för att besegra ett monster som uppstår var hundrade år och då medför förstörelse. Tidsresor kommer att förekomma då huvudkaraktären skickas tillbaks hundra år i tiden av en mystisk kvinnlig karaktär kallad Zephon. Nedan är återigen trailern som visades på TGS.

Tidigare i år släpptes Wizardry – Labyrinth of Lost Souls via PSN i Nordamerika. Jag belönade det då med betyget 4/5 och nu kommer även alla Iphone- och Ipod-ägare kunna ta del av Dungeon Crawlen då den når amerikanska iTunes den 3 november till priset av $9.99.

Tillskillnad från Lord of Arcana som redan finns ute till PSP kommer Square Enix uppföljare, Lord of Apocalypse, innehålla snabbare strider då många av dem utspelas direkt på plats. I Lord of Arcana förflyttades spelaren till en ny stridsskärm när man nuddade fienderna. Lord of Apocalypse släpps i Japan den 17 december till PSP och även till Vita som en releasetitel.

Namco Bandais kommande remake Tales of Innocent R till Playstation Vita kommer att släppas i Japan redan den 26 januari 2012. Tales-spelen har genom åren oftast inte hittat hit till oss i väst men förhoppningsvis blir detta ett av de få undantag som ändå finns.

Källa: Siliconera, Andriasang

Veckans releaser:

Veckans tips:

Zelda-serien har genom åren skördat stora framgångar vilket även, på gott och ont, medfört flertalet spel som använder sig av liknande upplägg. Många spel blir aldrig mer än dåliga kloner men genom historien har utmanare dykt upp som faktiskt visat sig vara riktigt bra. Två av mina favoriter är det relativt nyligen släppta spelet 3D Dot Game Heroes till Playstation 3 vilket idag kan inhandlas för väldigt låga summor. En annan titel man definitivt borde införskaffa är Alundra till Playstation 1 eller det billigare alternativet via amerikanska PSN. I Jämförelse med Zelda-serien lyckas Alundra presentera en intressant berättelse där drömmar har en stor betydelse. Enligt mig är Alundra inte bara en riktigt bra Zelda-utmanare utan även snäppet bättre än valfritt Zelda-spel. Alundra är helt enkelt ett actionäventyr som borde få mer uppmärksamhet än vad det fått genom åren.   

Spelat i veckan:

Inför min topplista över 5 stycken Halloween-rollspel som publicerades under veckan har jag spelat igenom hela Super Famicom-titeln Laplace no Ma. Det är ett bra skräckrollspel men det finns bättre alternativ man borde prioritera likt Koudelka, Sweet Home eller Parasite Eve-serien.

I övrigt, helt oväntad, anlände min förhandsbokning av PSP-titeln Persona 2 Innocent Sin vilket officiellt släpps nästa vecka den 4 november. Spelet kom förpackat i en lite lyxigare utgåva innehållande ett soundtrack, en affisch samt sex stycken samlarbilder. Vidare medföljde även en T-shirt som var exklusiv för Ghostlights egen butik. Hittills har jag inte hunnit spela tillräckligt för att ge ett intryck men har åldern inte satt för djupa spår kan det bli riktigt bra.  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: