Veckans händelser (V.44)

Den portabla marknaden för spel är betydligt mer populär i Japan än vad den är i väst. Detta är något Nintendo är medvetna om och enligt Nintendos president Satoru Iwata kommer företaget att hjälpa tredjepartsutvecklare att få sina spel lanserade utanför Japan. Förhoppningsvis innebär detta att fler 3DS-rollspel hittar hit.

Konami har under veckan visat upp en ny trailer från kommande 3DS-rollspelet Beyond the Labyrinth. Även om stridsystemet fortfarande inte visas upp får vi denna gång ta del av mer gameplay än vad vi tidigare fått. Den 19 januari når spelet Japan och då även i form utav en limiterad utgåva innehållande en kalender, ett soundtrack och en affisch.

Den 2 november kommer ytterligare en uppdatering anlända för actionrollspelet Dark Souls. Bland annat kommer multiplayer-matchningen och antalet souls man får efter en bosstrid att justeras. Ytterligare kommer vissa buggar försvinna och fördröjningen i kontrollen kommer att förbättras. Dark Souls har blivit en stor framgång för utvecklarna From Software och hittills har 1.5 miljoner exemplar skeppats världen om.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

  • Disgaea 4 – A Promise Unforgotten (EU, PS3)
  • The Legend of Heroes – Trails in the Sky (EU, PSP)
  • Shin Megami Tensei – Persona 2 Innocent Sin (EU, PSP)
  • Fate/Extra (US, PSP/PSN)

Veckans tips:

För andra året i rad hålls Gamex borta i Kistamässan. Mässan började den 3 november och pågår ända fram söndag (6 november). Personligen missar jag återigen mässan då jag inte är hemma i Stockholm men nästa år har jag lovat mig själv att det ska bli av! Ett besök är att rekommendera om man befinner sig i närheten och mer information finner man här.

Spelat i veckan:

Man börjar nu märka att hösten är här då antalet releaser är fler än vad man har tid att spela. Årets mest efterlängtade rollspel, Dark Souls, har klarats av och på en gång har jag påbörjat nästa titel som blev Atelier Totori till Playstation 3. Som förväntad påminner det väldigt mycket om föregångaren Atelier Rorona men innehållande en del nyheter och mer innehåll.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: