Veckans händelser (V.45)

Enligt den italienska spelsidan Wiitalia har rykten börjat sprida sig med ny information kring den kommande Europareleasen av The Last Story. Det ryktas nu att spelets releasedatum redan är satt till den 24 februari nästa år och att ett namnbyte till The Last World är på ingång. Nintendo har ännu inte konfirmerat om detta stämmer.

Den japanska releasen av Ni no Kuni – Wrath of the White Witch till Playstation 3 närmar sig (17 november) och medan vi i väst får vänta tills nästa år har Level 5 släppt fyra nya filmer från spelet med både gameplay och bilder från flera olika platser man kommer att få besöka.

Medan vi i Europa senaste tiden har erbjudits någon form av limiterad utgåva vid Square Enix releaser har Nordamerika oftast blivit utan. Nu har Square Enix däremot visat upp och utannonserat en specialutgåva för Nordamerika inför Final Fantasy XIII-2 som släpps där den 31 januari. Innehållet utöver spelet är soundtracket på fyra skivor, en 20-sidig bok med konceptbilder och en förpackning illustrerad av Yoshitaka Amano. Butikerna som kommer att kunna erbjuda denna stiliga låda är Amazon, Best Buy och slutligen Gamestop. Gamestop är den enda butiken som skeppar till Sverige.

The Legend of Zelda – Ocarina of Time 3D till Nintendo 3DS blev återigen en succé för Nintendo och fler nyutgivningar är möjligtvis att vänta. I en intervju med Skyward Swords producent Eiji Aonuma avslöjar han att det talats om att göra en remake av ett 2D-Zelda. Enligt Aonuma har Miyamoto själv pratat om att göra en 3D-remake av Zelda – A Link to the Past. Detta är ingen officiell utannonsering men något som mycket väl kan slå in i framtiden.     

Källa: Siliconera, Wiitalia, Gamesradar

Veckans releaser:

  • Chrono Cross (US, PSN – PSone Classics)

Veckans tips:

Denna vecka tänkte jag tipsa om den japanske författaren Miyuki Miyabe som nyligen fick sin bok ICO – Castle in the Mist översatt till engelska. ICO – Castle in the Mist bygger på spelet ICOs berättelse men med en del egna tolkningar. Av det jag hittills hunnit läsa är det en bra bok som alla ICO-fans kommer att kunna uppskatta.
En annan fantasynovell som hon har skrivit och som översatt till engelska är Brave Story. Brave story är likt ICO spelrelaterat då novellen fick tre spel baserade på sig. Ett av dessa är rollspelet Brave Story – New Traveler som finns ute i Nordamerika till PSP.

Spelat i veckan:

Bortsett från att ha fortsatt leva ett liv som en alkemist i Atelier Totori har jag hunnit spendera över tio timmar i Persona 2 – Innocent Sin till PSP. Likt Atelier Totori var Persona 2 ett av mina mer efterlängtade spel under hösten men intrycken är rätt splittrade. Berättelsen känns uppfriskande men likt det första Persona-spelet som även det fick en remake till PSP:n känner man av spelets ålder.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: