Veckans händelser (V.46)

Under veckan meddelade Nis America att den tredje delen i Arland-trilogin Atelier Meruru – The Alchemist of Arland till Playstation 3 kommer att nå både Europa och Nordamerika under våren 2012. I Atelier Meruru kommer passande nog Meruru vara den nya huvudkaraktären men de två föregående stjärnorna Rorona och Totori kommer fortfarande att medverka.

Via utvecklarna Epics egna hemsida har det nu under veckan avslöjats att Square Enix kommer att använda sig av grafikmotorn Unreal Engine 3 för framtida spel. Square Enix har tidigare arbetat med Unreal 3-motorn när det utvecklade The Last Remnant till Xbox 360 och PC. Resultatet vart då ingen större framgång.

Taka Kawasaki(Epic Games Japan):

“It is a pleasure to provide Square Enix with an exceptional game engine that will help them bring thrilling new experiences to legions of fans all over the world,”
“Many Western games have achieved great success with the Unreal Engine, and this milestone reflects the Japanese development community’s trust in our technical prowess. We can’t wait to see how Square Enix fuses the power of Unreal Engine 3 with its beautiful characters, enthralling storylines and fantastic gameplay.”

I en intervju av Edge med Final Fantasy XIII-2s producent Yoshinori Kitase diskuterades framtiden för Final Fantasy-serien. Kitase säger att spelare på den globala marknaden går allt mer ifrån de turbaserade rollspelen mot såkallade actionrollspel istället.
Vidare är detta en trend som enligt Kitase inte får missas och både Final Fanatsy XIII och XIII-2 har en bra kombination av snabbhet och action vilket är deras ledord.
Även om det finns en del actionrollspel i Final Fantasy-serien (tex Crisis Core, kommande Final Fantasy XIII Versus, Crystal Chronicles-serien) kan det möjligtvis bli mer av den varan framöver.

Under förra veckan (V.45) kunde man rösta fram ett alternativt omslag för kommande Wii-spelen The Last Story och Pandora’s Tower här i Europa. Rösterna är nu räknade och nedan är de två alternativa omslagen som kommer att pryda respektive spel när de släpps senare nästa år.

The Last Story:

Pandora’s Tower:

Persona 4 har verkligen blivit en framgång för Atlus och spelet har bland annat en portning under utveckling till Playstation Vita samt en anime- och mangaserie baserad på sig. Nu är också en teaterföreställning på gång under namnet Persona 4 Visual live. Självklart är det en japansk föreställning och den äger rum den 15 mars till 20 mars nästa år.   

Källa: Siliconera, Edge, Epic

Veckans releaser:

  • The Legend of Zelda – Skyward Sword (EU/US, Wii)
  • Dynasty Warriors 7 – Xtreme Legends (EU/US, PS3)
  • Vanguard Bandits (US, PSN – PSone Classics)

Veckans tips:

Denna vecka vill jag tipsa om ett actionrollspelet Muramasa – The Demon Blade till Nintendo Wii som ofta glöms bort medan Xenoblade och kommande The Last Story, Pandora’s Tower och Dragon Quest X stjäl all uppmärksamhet. I mitt tycke är det konsolens och ironiskt nog denna generations vackraste spel (inte rent tekniskt men estetiskt). Muramasa påminner mycket om Odin Sphere vilket beror på att det är samma utvecklare men en skillnad är däremot att Muramasa känns lite snabbare och lite mer arkadinspirerat. Det är ett måste och kan idag köpas billigt.

 

Spelat i veckan:

Atelier Totori blev under veckan färdigspelat och en recension kommer att dyka upp under nästa vecka.
Annars har Zelda Skyward Sword release idag och även om jag inte är någon stor Zelda-fantast har jag inte kunnat låta bli att bygga upp höga förväntningar. För att komma i rätt stämning har jag under veckan suttit med de två första Zelda-spelen till Nintendo 8-bitars men idag möttes jag av en besvikelse då mitt exemplar ännu inte hunnit anlända från Zavvi (det skickades ändå förra fredagen). Istället får jag fortsätta med Persona 2 och efter att konstadsfritt laddat hem Zelda – Four Swords till 3DS:en får jag ge mig i kast med det istället.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: