Veckans händelser (V.47)

De europeiska utgivarna Ghostlight har via sin egen blogg avslöjat att de kommer att ge ut två japanutvecklade Sony-titlar. Den ena titeln är ett PSP-spel som tillhör en serie som sett få releaser tidigare här i Europa och aldrig tidigare släppts till PSP-formatet. Spelet utspelar sig även i vår egen värld fast i en alternativ tid. Vilken PSP-titel Ghostlight pratar om är inte helt avslöjat och valkyria Chronicles 3 får vi stryka då del två redan finns ute till PSP:n.  

Under veckan avslöjades det att Compile Hearts rollspel Hyperdimension Neptunia Mk2 till Playstation 3 kommer att få en release i både Europa och Nordamerika under februari 2012.

Konamis efterlängtade PSP-titel Suikoden – The Woven Web of a Century kommer att få en limiterad utgåva när spelet släpps i Japan den 9 februari nästa år. Innehållet består av spelet, en art book, ett soundtrack, ett radiodrama (the Prior 100 years), en stor encyklopedi, en illustration, en affisch och en kod för nedladdning av ett Suikoden Tema. Priset då? Ja, 19,500 Yen vilket ungefär blir 1750 kr.
Nedan är en bild på huvudkaraktären Zephon som skickats tillbaks i tiden för att besegra ett monster som återuppstår var 100:a år.

Utvecklarna System Prisma som ligger bakom de båda Cladun-titlarna till PSP har i veckan avslöjat sitt nästa spel som nu är under utveckling. Labyrinth Tower – Legacista heter spelet som ges ut av Nippon Ichi till Playstation 3 i Japan den 15 mars nästa år. Spelet kommer att vara mer storyfokuserat än deras Cladun-spel och speltiden beräknas ligga på 20-30 timmar.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

  • Tales of the Abyss (EU, 3DS)
  • Final Fantasy V (US, PSN –PSone Classics)

Veckans tips:

När Hyperdimension Neptunia till Playstation 3 släpptes i Nordamerika och Europa tidigare i år fick spelet en väldigt begränsad tryckning. Nu har spelet däremot fått en andra tryckning i Nordamerika för endast $30 via Gamestop. Så för er som aldrig hann få tag i ett exemplar har nu fått en andra chans.

Spelat i veckan:

Spelet som stått på schemat under veckan är Zelda – Skyward Sword till Nintendo Wii. Efter 10 timmars speltid känns det som att förväntningarna uppnåtts och lite där till. Kontrollen, som var ett orosmoment innan, fungerar riktigt bra, musiken är underbar och rent tekniskt kan det vara Wii:ns snyggaste spel. Fortsätter spelet hålla samma kvalité hela vägen kan det vara det bästa Zelda-spelet någonsin.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: