Årets Överraskning 2011 (1 december)

(Ända fram tills den 14 december kommer jag att kora årets japanska rollspel i olika kategorier för att sedan fram tills den 24 december lista de tio bästa japanska rollspelen 2011.)
Årets Överraskning: Kingdom Hearts – Re:coded
Plattform: Nintendo DS
Genre: Actionrollspel
Betyg: 3/5 Bra

Den både märkliga och spännande kombinationen där Square Enix skapelser möter välkända Disney-karaktärer har alltid gjort sig bäst på Sonys konsoler. Gameboy Advance-spelet Chain of Memories och DS-spelet 358/2 Days blev två besvikelser om man jämför med de tidigare delarna.
Förväntningarna på Re:coded till Nintendo DS som även är en remake av mobilspelet Coded var så pass låga att jag väntade några månader efter releasen innan jag vågade starta upp det på min DS.
Såhär i efterhand visade det sig istället att Kingdom Hearts Re:coded var ett steg i rätt riktning för Nintendo och Kingdom Hearts. Spelet är inte perfekt men variationen blir riktigt bra när man stundtals byter ut de traditionella hack and slash-baserade striderna mot plattformshoppande i 2D, en intensiv rälskjutare, ett RTS-minispel och turbaserade strider där man kämpar sida vid sida med Cloud och Hercules.

Annonser

One Response to Årets Överraskning 2011 (1 december)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: