Veckans händelser (V.48)

Square Enix jobbar just nu med ett nytt actionrollspel som kommer att få en europeisk medeltida känsla över sig. Spelet kommer att använda sig av Unreal-motorn och projektet leds av producenten Ryutaro Ichimura (bland annat Dragon Quest IX) samt 35 anställda. Den japanska Square Enix-studion har även samarbetat med sina västerländska medarbetare och under två år har tester och resor gjorts runt om i världen för att hämta inspiration.
Vilken plattform det gäller är ännu inte bestämt enligt Ichimura. Nedan är den hittills enda bilden som finns ute.

Tidigt nästa år får Atlus kommande Shin Meagami Tensei – Devil Survivor 2 till Nintendo DS en västerländsk release. Likt originalet till DS och 3DS är det ett strategirollspel där Japan blivit invaderat av utomstående varelser. Devil Survivor 2 tar sin början i Tokyo men resan kommer att ta spelare runt fler städer i Japan som bland annat Osaka och Nagoya. Nedan är ett par nya engelska bilder från spelet.

I veckan släpptes det en guidebok (ultimania) för Final Fantasy Type-0 i Japan. I en av bokens intervjuer handlar det om en västerländsk release av spelet. Även om Square Enix ännu inte avslöjat mycket kring en sådan verkar det som att företaget redan arbetat på en. Square Enix har på senaste tiden varit snabba med att få ut sina titlar i väst så en release 2012 är mycket möjligt.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

Veckans tips:

Ni har väl inte missat att jag varje dag fram tills den 24 december sammanfattar det bästa och sämre japanska rollspelen från 2011. De 10 bästa rollspelen kommer att avslöjas från och med den 15 december. (Länk)

Spelat i veckan:

Zelda – Skyward Sword har slutligen hunnit spelas igenom och i mitt tycke är det det bästa Zelda-äventyret någonsin. Kontrollen fungerar perfekt, stämningen är på topp under större delen av spelet och att Nintendo äntligen infört sparpunkter är bland det bästa som hänt serien. Mer intryck från spelet kan läsas här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: