Årets Jubileum 2011 (10 december)

(Ända fram tills den 14 december kommer jag att kora årets japanska rollspel i olika kategorier för att sedan fram tills den 24 december lista de tio bästa japanska rollspelen 2011.)
Årets Jubileum: Dragon Quest 25 år

För 25 år sedan skapade Yuji Horii och Chunsoft ett av spelvärldens absolut viktigaste spel vilket lade grunden för många kommande rollspel. Utan Dragon Quest hade Final Fantasy faktiskt kunnat bli den sista fantasin och hela rollspelsindustrin som vi idag känner den hade antagligen sätt annorlunda ut.

Vad som gjorde Dragon Quest så unikt tillskillnad från tidigare utvecklade rollspel var att Yuji Horii ville förmedla en berättelse, även om den idag är väldigt simpel, och även göra spelet lättillgängligare vilket dåtidens västerländska rollspel/dungeon crawlers (Wizardry, Ultima etc) inte var. Dessa två ingredienser, ett narrativ och en lättillgänglighet, känner säkerligen många igen då det förekommer i nästan alla spel idag.

Men det är inte bara Dragon Quest-seriens viktiga roll i spelhistorien som gör det till årets jubileum utan även själva firandet är viktigt. Square Enix har minsann inte missat sin flaggskeppsserie utan släppt en drös olika prylar med allt från samlarfigurer och ätbara bullar till en nyutgåva av de tre första spelen och en pedometer/tamagotchi som jag personligen förhandsbokat.

Annonser

One Response to Årets Jubileum 2011 (10 december)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: