Veckans händelser (V.49)

Ryktena kring en februarirelease av Wii-spelet The Last Story har nu visat sig stämma. Nintendo Europa gick i veckan ut med att spelet når våra butikshyllor den 24 februari nästa år. Det är samma månad som Final fantasy XIII-2 så vi får hoppas att The Last Story inte hamnar i dess skugga och glöms bort.

Ytterligare ett spel som nu fått ett releasedatum fast i Nordamerika är Tales of Graces f till Playstation 3. Namco Bandai har gått ut med datumet 13 mars 2012 och spelet kommer som trailern nedan visar ha kvar temalåten som finns i den japanska versionen. Ps3:an är som känt regionsfri men Europa får även spelet 2012.

För den som otåligt väntar på remaken Persona 4 – The Golden till Playstation Vita kan nu i alla fall mätta sig något med den nya trailern som släppts av Atlus. Spelet når Japan nästa vår och om någon västerländsk release har inget sagts.

Tidigare i år släpptes Record of Agarest War – Zero i Europa och Nordamerika. Nu kommer även Record of Agarest War 2 till Playstation 3 att nå Nordamerika via utgivarna Aksys Games och Europa via Ghsotlight. Något exakt datum finns inte men nästa sommar har i alla fall utlovats.

En remake av Final fantasy VII har länge önskats hos fansen men Square Enix verkar varken ha tid eller pengar för att förverkliga det. Nu har däremot några fans i Spanien beslutat sig för att göra om den första inledande delen av spelet med hjälp av Unreal motorn. Resultatet kan ses nedan.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

  • Final Fantasy VI (US, PSN – PSone Classics)

Veckans tips:

Spelsamlande har verkligen blivit stort på senaste tiden. En riktigt bra och rolig webbserie är The Game Chasers där två samlare beger sig runt på olika loppmarknader och butiker för att hitta gömda pärlor till bra priser. Alla avsnitt kan ses här.

Spelat i veckan:

Mycket jobb och lite tid har resulterat i att spelandet av rollspel har varit lika med noll. Det enda som har hunnits med är lite spelande på min Wonderswan i form av pussel- och Shmup-spel. I helgen däremot ska något nytt rollspel påbörjas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: