Årets Sämsta 2011 (14 december)

(Ända fram tills den 14 december kommer jag att kora årets japanska rollspel i olika kategorier för att sedan fram tills den 24 december lista de tio bästa japanska rollspelen 2011.)
Årets Sämsta: Hyperdimension Neptunia
Plattform: PS3
Genre: Rollspel
Betyg: 1/5 Dåligt

Att välja ut årets sämsta rollspel var ganska enkelt då det egentligen inte fanns många kandidater att välja mellan. Spelåret har alltså varit riktigt bra med undantag från Hyperdimension Neptunia som är årets sämsta.

Hyperdimension Neptunia är vad många skulle beskriva som ett typiskt animeinspirerat rollspel med mycket dialog och lite för lättklädda tjejer.
Grafiken är färgglad men med en dålig bilduppdatering och enformiga miljöer samt få detaljer blir spelet, bortsett från de välgjorda karaktärsporträtten, aldrig något man vill vila ögonen på.
Berättelsen är väldigt lättsam och är egentligen en parodi på hela spelbranschen med mängder av olika referenser. Att leta och koppla referenser till andra spel är underhållande men också det enda spelet lyckas med. Berättelsen blir i övrigt lite för förutsägbar och dialogerna alldeles för fjantiga.
På det stora hela känns Hyperdimension Neptunia utdraget och kombinationen av oengagerade slumpmässiga strider gör inte saken bättre.

Annonser

One Response to Årets Sämsta 2011 (14 december)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: