Veckans händelser (V.50)

Under Jump Festa som pågått under veckan utannonserades det en ny crossover till Nintendo DS. Spelet verkar vara ett strategirollspel och går under titeln Pokémon + Nobunaga’s Ambition. Utvecklingen står Pokémon-teamet samt Tecmo Koei för och en release är att vänta 2012 i Japan.

Atlus har under veckan smått börjat avslöja genom att ge olika ledtrådar ett kommande spel som ska ges ut i Nordamerika. Vad vi hittills vet är:

1. Titeln börjar på G.

2. Den slutar på R.

3. Det är ett strategirollspel.

4. Det är den fjärde delen i serien.

Än vet ingen med säkerhet vilket spel det rör sig om men chansen att det antingen är Growlanser IV – Over Reloaded eller Gungir båda till PSP är väldigt stor.

Medan Nordamerika får Tales of Graces f till Playstation 3 den 15 mars nästa år har det nu blivit klart att Europa kommer att få vänta tills sommaren. Fram till dess kan Europa istället ta del av Tales of the Abyss till 3DS som Nordamerika får vänta på till nästa år.

Nintendo Amerika har nu gett ut en releaselista för kommande titlar under det första kvartalet 2012. Nedan är en lista på alla rollspelstitlar som fått ett (ungefärligt) releasedatum:

– Tales of the Abyss, 3DS, 14 februari
Sakura Samurai: Art of the Sword, 3DS, Q1
– Shin Megami Tensei – Devil Survivor 2, DS, februari

Samtidigt som Nintendo Amerika gått ut med dessa titlar har den europeiska avdelningen också gått ut med några kommande titlar.

– Inazuma Eleven 2 – Firestorm och Blizzard, DS, Q1
– Pandoras Tower, Wii, Q2

Tidigare under året fick de som köpt en 3DS innan prissänkningen tio stycken Nes-spel att ladda ner. Nu har även de tio utlovade GBA-spelen lagts upp för gratis nedladdning. Bland annat finns Fire Emblem – The Sacred Stones med på listan som i övrigt domineras av typiska Nintendo-spel såsom Mario, Wario och Metroid.

I veckan har en konversation mellan Zelda-skaparen Shigeru Miyamoto och Dragon Quest-skaparen Yuji Horii kommit fram. Det är en riktigt intressant diskussion från 1989 där de talar om deras då aktuella spel Dragon Quest IV och The Legend of Zelda – A Link to the Past. I diskussionen talas det även om rollspelsgenren i allmänt och hur den kan komma och utvecklas etc. DEL 1 och DEL 2.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

  • Playstation Vita (JP)
  • Persona 2 – Innocent Sin (EU, PSN)
  • The Legend of Heroes – Trails in the Sky (EU, PSN)

 

Veckans tips:

Spelat i veckan:

Nu när större delen av alla släppta rollspel från 2011 hunnit spelats har jag haft tid att återgå till lite äldre titlar. Spelet som fått mest uppmärksamhet är Soul Blazer till Super Nintendo. Likt de två övriga delarna i serien är det ett actionrollspel som handlar om att återuppbygga världen och dess invånare. Soul Blazer är den första delen i serien vilket märks i både presentationen men också i upplägget som blir något enformigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: