Veckans händelser (V.52)

Under veckan som gått har Konami släppt ytterligare en trailer från kommande Suikoden – The Woven Web of a Century till PSP. Tillskillnad från vad vi tidigare fått se innehåller denna trailer glimtar av gameplay från spelet. Bland annat får vi se hur striderna ser ut. Spelet når japan den 9 februari.

Utvecklarna Mistwalker som leds av Final Fantasy-skaparen Hironobu Sakaguchi och bland annat ligger bakom Lost Odyssey, Blue Dragon och The Last Story släppte 2007 DS-strategirollspelet ASH – Archaic Sealed Heat i Japan. Spelet fick ett ganska bra mottagande men nådde aldrig oss i väst. Nu i efterhand har det faktiskt visat sig att Nintendo Amerika har jobbat på en engelsk version. Spelet har fått en ESRB-rating och tydligen har även röstskådespelare hyrts in. Spelet är känt för att vara väldigt stort och ligger på en 2GB DS-kassett.

Under årets Tokyo Game Show visade Nintendo som känt upp ett nytt Fire Emblem till sin 3DS. Spelets fulla titel är Fire Emblem – Awakening och det har nu blivit bestämt att Japan får det den 19 april.

Nippon Ichi har nu under veckan släppt en trailer för deras kommande ”Survival Action RPG” Labyrinth Tower Legacista till Playstation 3. Spelet utvecklas, vilket tydligt syns i trailern, av Cladun-skaparna System Prisma och det når Japan den 15 mars.

Den japanska speltidningen Famitsu frågade nyligen flera utvecklare vad deras tankar var för det kommande året.
Atlus svarade bland annat att ”That title you’ve been waiting for may be announced.” och även Aquaplus och Nippon Ichi har något nytt på gång.
Om det är Persona 5 Atlus menar är inte helt klart då utvecklarna redan sagt att de påbörjat utvecklingen.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

Veckans tips:

SDA (Speed Demos Archive) kommer mellan den 4 och 9 januari återigen att hålla ett speedrun-maraton där spel spelas för bra ändamål. Jag kommer definitivt att titta och donera en slant då några av spelen som så snabbt som möjligt ska klaras av är Final Fantasy VII, Earthbound, Demon’s Souls och massa Zelda- samt Castlevania-spel.

Länken till deras sida hittar ni här.

 

Gott Nytt År!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: