Topplista: De 5 mest efterlängtade rollspelen 2012

2011 visade sig bli ett av de bättre rollspelsåren någonsin. Vi bjöds på stortitlar som Radiant Historia, Dark Souls, Xenoblade Chronicles samt ett helt nytt och efterlängtat Zelda-spel.
Om 2012 ska komma i närheten av förra årets nivå krävs det en hel del men hittills har ovanligt många rollspel utannonserats så här på förhand.
Nedan är mina 5 mest efterlängtade japanska rollspel som ska komma ut under 2012.

5. Pandora’s Tower

Format: Wii
Releasedatum: 2012 (EU)

Pandora’s Tower är ett av de tre spelen som ingick i Operation Rainfall vars syfte var att få Nintendo att släppa Xenoblade Chronicles, The Last Story samt Pandora’s Tower i Nordamerika. Vi Européer har däremot turen på vår sida då Pandora’s Tower kommer hit under 2012.
Utvecklarna för detta actionrollspel är de, för många, smått okända Ganbarion som bland annat ligger bakom en hel drös med One Piece-spel.
Pandora’s Tower kommer förhoppningsvis att innehålla idérika strider med mäktigt motstånd samtidigt som det jätteliknande tornet man som spelare kommer att få utforska bjuder på många hemligheter. Kommer inte kontrollen ivägen där det blir för mycket krystat viftande kan detta bli riktigt bra.

4. Final Fantasy XIII-2

Format: PS3/360
Releasedatum:  3 februari (EU)/31 januari (US)

Final Fantasy XIII-2 är en fortsättning på Final Fantasy XIII som utspelar sig tre år framåt i tiden där vi med nya och välkända ansikten måste finna Lightning som mystiskt försvunnit.

Har Square Enix valt att lyssna på kritiken från föregångaren och nu använt sig av ett öppnare upplägg fast med lika snabba strider och en lika välskriven berättelse som originalet kan Final Fantasy XIII-2 bli ett av Square Enix bättre rollspel från den senaste generationen. Förhoppningsvis har för mycket platser, fiender, händelser etc inte återanvänts så det blir en enda stor Déjà vu-upplevelse.

3. Tales of Graces f

Format: PS3
Releasedatum: 13 mars (US)/2012 (EU)

Tales of Graces f är den tolfte delen i Namco Bandais Tales-serie. Ursprungligen släpptes denna del till Wii, exklusivt i Japan, men denna gång får vi i väst ta del av spelet med förbättrad grafik, nya scener samt fler karaktärer.
Likt tidigare Tales-spel handlar det om ett färgglatt actionrollspel eller som Namco Bandai själva benämner det som ”RPG to know the strenght to protect” med stort fokus på berättelsen.

2. The Last Story

Format: Wii
Releasedatum: 24 februari (EU)

I The Last Storys fall kan paralleller lätt dras till Final Fantasy-serien. I ledet för utvecklingen har vi just Final Fantasy-skaparen Hironobu Sakaguchi och musiken står Uematsu för. Titlarna, The Last Story och Final Fantasy, kan även de låta väldigt snarlika men spelmässigt verkar The Last Story pröva nya riktningar. Element från tredjepersonsskjutare har lånats och likt spel som Gears of War eller Uncharted finns det ett ”cover-system” och som i Army of Two kommer man att kunna dra till sig fienderns uppmärksamhet så att ens medspelare ostört kan göra sitt. En skillnad är däremot att The Last Story är ett actionrollspel med magier, kungadömen och allt som hör till.

1. No no Kuni – Wrath of the White Witch

Format: PS3
Releasedatum: 2012 (EU/US)

Ni no Kuni ser såhär på förhand ut att kunna bli ett av de mest episka och mest fantasifyllda äventyren som någonsin skapats i spelväg. Om så blir fallet är det heller inte så konstigt då utvecklarna Level 5 tillsammans med animeskaparna Studio Ghibli skapat detta färgsprakande rollspel.
Film och spel har de senaste generationerna inte varit något framgångskoncept men har man lyckats kombinera ett intressant gameplay med en lika magisk atmosfär som många Ghibli-filmer ger kan detta nå hur långt som helst.

 
(Andra titlar som ska hitta ut under året är: Gungir (PSP), Grand Knights History (PSP), SMT – Devil Survivor 2 (DS), Inazuma Eleven 2 – Fire och Blizzard (DS), Kingdom Hearts 3D (3DS), Tales of the Abyss (3DS) (US release och en andra tryckning för EU), Dynasty Warriors VS (3DS), Atelier Meruru (PS3), Hyperdimension Neptunia MK2 (PS3), Record of Agarest War 2 (PS3), Dragons Dogma (PS3/360), Yakuza – Dead Souls (PS3).)
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: