Veckans händelser (V.1)

Första veckan för året har snart passerat och nyheterna, bortsett från några Final Fantasy-relaterade sådana, har varit få.

Har man fortfarande inte bestämt sig om Final Fantasy XIII-2 är värt att köpas när spelet har sin release här i Europa den 3 februari kommer nu ett demo att släppas under den kommande veckan via XBLA och PSN i både Europa och Nordamerika.

Under förra årets Tokyo Game Show avslöjade Square Enix att en HD-remake av Final Fantasy X var under utveckling till Playstation 3 och Vita för att fira spelets 10-årsjubileum. Nu har producenten Yoshinori Kitase gått ut med att spelet kan bli mer än en HD-remake då det bland annat kommer att få en ny spelmotor och Blitzball-minispelet kan komma att få ett onlineläge. Final Fantasy X HD är fortfarande tidigt in i utvecklingsprocessen.

Innan våra svenska utvecklare Grin gick i graven hade de på begäran från Square Enix påbörjat spelet Fortress som är en sidotitel till Final Fantasy XII. Spelet kommer antagligen aldrig att hitta ut men nedan är lite nya konceptbilder som läckt ut på fienderna vi skulle fått möta.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– Wild Arms (EU, PSN – PSone Classics)

Veckans tips:

Spelat i Veckan:

Året har börjat bra och många timmar har lagts på att spela.
Super Paper Mario till Wii har spelats igenom och likt de övriga Paper Mario-spelen är det ett plattformsspel kombinerat med en del rollspelselement. Bortsett från att vara lite för enkelt spelet igenom är det ett koncept som är svårt att inte tycka om.

Ett sämre spel som hunnits med under veckan är Famicom-spelet Bokosuka Wars från 1985 eller 1983 ursprungligen. Bokosuka Wars är ett strategirollspel eller närmare bestämt ett RTS-rollspel som idag känns väldigt föråldrat. Att tänka på är att Bokosuka Wars är ett av de allra första rollspelen som någonsin utvecklats i Japan och kom ut tre år innan Dragon Quest.
Premisserna är enkla då man ska gå 600 meter från höger till vänster sida av skärmen och längst vägen besegra fiender, finna allierade soldater och levla upp dessa. Striderna har man ingen kontroll över och om man överlever eller inte är helt slumpmässigt. Dör huvudkaraktären (kungen) är det slutspelat och man får börja om igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: