Veckans händelser (V.2)

Som redan är känt släpps Mistwalkers senaste Wii-titel The Last Story här i Europa den 24 februari. Nu har Nintendo Europa avslöjat att en limiterad utgåva av spelet även kommer att finnas tillgänglig vid releasen. Utgåvan kommer paketerat i en box likt Xenoblades specialutgåva fast innehållande en mini artbook, ett soundtrack med sju låtar samt spelet i ett steelcase.

NIS America gick under veckan ut med att Atelier Meruru – The Apprentice of Arland till PS3 släpps i Europa och Nordamerika under maj månad. Har man inte spelat de tidigare två delarna i Arland-trilogin har nu en prolog släppts som ger en snabb sammanfattning av alla händelser.

Square Enix uppdaterade nyligen hemsidan för Kingdom Hearts – Dream, Drop, Distance genom att ladda upp några nya videos som framförallt visar upp spelets strider. Kingdom Hearts 3D släpps i både Europa och Nordamerika under 2012.

I slutet på förra året utannonserades Pokémon + Nobunaga’s Ambition till Nintendo DS. Nu har det visat sig att spelet kommer att använda sig av strategibetonade strider som utspelar sig på ett ”bräde” där man turbaserat förflyttar sina karaktärer. Spelet når Japan den 17 mars och om det når oss i väst är ännu okänt.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– Final Fantasy Origins (US, PSN – PSone Classics)

Veckans tips:

Spelat i Veckan:

I veckan har det framförallt varit Panzer Dragoon Saga till Sega Saturn som tagit upp större delen av tiden. Även om spelet ligger på fyra skivor är det ett kort spel som kan klaras av på ca 15 timmar. Striderna är riktigt intressanta och känns än idag väldigt originella. Tyvärr finns en del brister (som jag närmare går in på i en kommande recension) och om Panzer Dragoon Saga är värt sin höga prislapp är tveksamt.

Det andra spelet som testats är Final Fantasy XIII-2 i form av en demo som under veckan lagts ut på PSN och XBLA. En demo brukar i många fall inte (framförallt inte för långa rollspel) ge någon bra återspegling av den fulla versionen men ska man säga något om spelet är det riktigt snyggt och påminner väldigt mycket om originalet fast med ett öppnare upplägg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: