Veckans händelser (V.3)

I senaste numret av den japanska speltidningen Famitsu fanns det med en mindre intervju med Tetsuya Nomura angående Square Enix evighetsprojekt Final Fantasy Versus XIII. Något releasedatum finns ännu inte men förbättrad grafik har utlovats i kommande trailers. Nästa gång allmänheten får se spelet kommer det ske på riktig hårdvara och när det är vet vi ännu inte. Med det sagt känns det som att releasen för Final Fantasy Versus XIII fortfarande är en bit bort.

Om ni minns så hade Atlus innan jul flera ledtrådar till två PSP-titlar som skulle utannonseras för Nordamerika. Det första spelet som avslöjades var Gungir medan den andra titeln inte hann avslöjas. Nu har däremot alla ledtrådar kommit fram och titeln det handlade om var som väntat strategirollspelet Growlanser – Wayfarer of Time.
Ursprungligen kom spelet till Playstation 2 men med denna uppdaterade PSP-version ingår nya scener, flera slut samt röstade mellansekvenser. Spelet är att vänta i sommar och flera återförsäljare har satt datumet till den 24 juli.

En annan PSP-titel som redan är ute i Nordamerika fast som nu kommer till oss i Europa är Fate/Extra. Det är utgivarna Ghostlight som under veckan avslöjat att de tar hit spelet och då även i en specialutgåva. Innehållet i den utgåvan eller något fast releasedatum är ännu inte känt.

Under veckan har utvecklarna Imageepoch och utgivarna Namco Bandai avslöjat en ny RPG-titel för Playstation 3. Spelet kallas Time and Eternity och använder sig av fullt handritade animationer som skapats med hjälp av animeringsstudion Satelight som bland annat ligger bakom introfilmen till Persona 2. Mer information är att vänta framöver.

Den 28 feburari släpps Hyperdimension Neptunia Mk2 i Nordamerika. Nu har det visat sig att vi i Europa får PS3-spelet några dagar innan, mer precist den 24 februari.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– Arc the Lad (EU, PSN – PSone Classics)

Veckans tips:

Spelat i Veckan:

Innan spelåret nu i februari drar igång på allvar med titlar som Final Fantasy XIII-2, The Last Story, Tales of the Abyss mm har jag gett mig på min ”skämshög” av ospelade spel.

Först ut var två spel till Famicom i form utav Dragon Buster och Zombie Hunter. Båda spelen har likheter såsom att de är sidoskrollande actionrollspel och kan vara ganska utmanande. Har man inte spelat dessa titlar kan man vara lugn då man inte går miste om något.

Slutligen har även Guardian Heroes till XBLA spelats i Co-op. Spelet som är ett beat em up kombinerat med rollspel släpptes ursprungligen till Sega Saturn men gavs förra året ut på nytt i ny förpackning till Xbox Live Arcade. Bortsett från att bli lite rörigt när mycket händer på skärmen samtidigt och att det innehåller lite för mycket dialoger är det ett riktigt trevligt samarbetsspel till ett bra pris. Det går självklart att spela ensamt om man föredrar det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: