Veckans händelser (V.4)

Med knappt en vecka kvar tills releasen av Final Fantasy XIII-2 har Square Enix släppt en ny trailer som kan ses nedan.
I Framtiden har Square Enix planer på att släppa olika former av DLC till spelet. Bland annat en sidoberättelse för Lightning så att slutet får mer förklaring samt andra episoder där bland annat Sazh och hans son Dajh får mer utrymme.

I år är det Kingdom Hearts 10-årsjubileum och inför den kommande 3DS-titeln Kingdom Hearts – Dream, Drop, Distance planerar Square Enix att släppa en samlingsutgåva innehållande Kingdom Hearts 3D, de två DS-spelen 358/2 Days och Re:coded samt 12 stycken vykort med bilder från serien. Priset ligger på 15 000 japanska yen (ca 1500 kr) och om vi i Europa får något liknande när spelet beger sig här är ännu inte klart.

Förra veckan rapporterades det om Imageepoch och Namco Bandais nya rollspel Time and Eternity som kommer till Playstation 3. Enligt utvecklarna Imageepoch är detta ”the worlds first HD animation RPG”. Nedan är en ny trailer från spelet innehållande lite gameplay. Om det kommer till väst går ännu bara att spekulera i men Namco Bandai har tidigare varit dåliga på att lokalisera sina Tales-titlar här.

Slutligen har en ny trailer från Compile Hearts kommande PS3-rollspel Mugen Souls släppts. Spelet når de japanska butikshyllorna den 22 mars 2012.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

Veckans tips:

På europeiska PSN säljs denna vecka många Final Fantasy-spel ut för billigare priser. Spelen som reas ut är Dissidia-duon, Final Fantasy 1, 2, och 4 till PSP samt PS1-klassikerna Final Fantasy 5-9 och Tactics. Har man tidigare missat någon av dessa kvalitativa titlar (framförallt FF4-9 + Tactics) finns de nu att köpa för en billig slant.

Spelat i Veckan:

Många timmar har lagts på ett rollspel under veckan men inte ett japanskt utan ett västerländskt sådant. Rollspelet jag pratar om är The Elder Scrolls V – Skyrim och efter att först köpt PS3-utgåvan, sålt den pga av dess buggar och problem har jag nu, äntligen, börjat spela spelet till Xbox 360. Att 360-utgåvan däremot är helt felfri stämmer inte då laddningstider och mindre buggar fortfarande kan uppstå.

Spelet i sig är annars riktigt bra och även om drakarna inte alls är lika farliga och mäktiga som i Dark Souls kan man lägga många timmar på att utforska dess stämningsfulla och enormt stora fantasymiljöer.
Något som jag gillar mindre med Skyrim är dess level up-system som egentligen påminner om det i Final Fantasy II från 1988. Det hela går ut på att man blir starkare i det man använder; vanliga attacker förbättrar ens fysiska attackstyrka, magikastande ens magistyrka och att ta skada förbättrar ens defence osv. Egentligen är själva idén rätt logisk där övning ger färdighet men oftast slutar det med att man exempelvis helt i ”onödan” tar skada för att bli starkare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: