Veckans händelser (V.5)

Om knappt tre veckor kommer Mistwalkers senaste titel The Last Story till Nintendo Wii att anlända här i Europa. Nu har Nintendo, inte en dag försent, släppt den första engelska trailern från spelet. Likt Xenoblade har rösterna brittiska accenter.

Radiant Historia som släpptes under förra året sålde snabbt slut och både den första och andra tryckningen kan kosta en del. Atlus har däremot via sin Facebook-sida frågat om intresse finns för ytterligare en tryckning av spelet. Vill man visa sin support så fler kan ta del av detta mästerverk kan man gå in här. (Man måste däremot logga in på sitt Facebook-konto).

Shin Megami Tensei – Devil Survivor 2 till DS är redan nu den 28 februari ute i Nordamerika. En nyhet för den andra delen är dess ”Fate-system” som enligt Atlus ska påminna något om Persona-seriens Social links fast med sin egen tvist. Nedan är den senaste engelska trailern.

Gust har den senaste tiden jobbat ihop med Idea Factory för att skapa Atelier Elkrone – Dear for Otomate. Detta är delvis ett traditionellt Atelier-spel med alkemi i fokus men även ett otome-spel som är en speltyp som oftast riktar sig till den kvinnliga marknaden och där man ska skapa en relation till spelets mannliga karaktärer. Spelet når Japan den 29 mars.

Hironobu Sakaguchi har under veckan varit på besök hos Nintendo i Paris. Vill man få en inblick i hur det såg ut ska man kolla in bilden nedan som han delat med sig av.

 

 

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– Final Fantasy XIII-2 (EU/US, PS3/360)

Veckans tips:

Spelat i Veckan:

Under veckan är det framförallt Final Fantasy XIII-2 som spelats. Hittills är jag några timmar in och förbättringar sedan Final Fantasy XIII märks snabbt av. Den största nyheten är att spelets miljöer är mycket mer öppna och rymmer mer plats åt utforskande.

Det hittills egentliga steget bakåt spelet har tagit är att man valt att inte göra fienderna synliga längre utan istället skapat något mellanting mellan slumpmässiga strider och synliga. Fiender dyker slumpmässigt upp och sedan är det upp till dig om du vill springa därifrån eller stöta in i dem för strid. Vissa likheter kan dras till systemet Rogue Galaxy till PS2 använde sig av. Mer intryck från spelet kommer att dyka upp framöver.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: