Veckans händelser (V.6)

Efter att Atlus under förra veckan frågat om vi ville se en nytryckning av Radiant Historia till Nintendo DS verkar det nu bli av. Spelet kommer att kosta $35 och beräknas ha en release i slutet av mars.

För ett tag sedan spekulerades det i att Final Fantasy X till Playstation 3 och Vita skulle kunna bli en remake med nytt innehåll. Nu visar sig så inte vara fallet då det endast handlar om en HD-remaster som likt Metal Gear Solid HD Collection ”endast” förbättrar bilden. Något releasedatum finns ännu inte men enligt Square Enix själva är spelet i ett tidigt utvecklingsskede.

Den 16 oktober släpps 3DS-musikspelet Theatrhythm: Final Fantasy i Japan. Tre stycken olika spelsätt kommer att finnas, strider där man måste besegra fiender genom att matcha noterna på skärmen, ute på fält där man ska nå sitt mål samt mellansekvenser och händelser.
Nedan är en hel del gameplay från spelet där man även får se hur det spelas på en 3DS.

Med mindre än två veckor kvar till releasen av The Last Story till Wii börjar Nintendo Europa visa upp delar av spelet. Nedan är några filmer från staden Lazulis City där man som spelare kommer att spendera mycket tid.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– Persona 2/Persona 3 (Bundle) (EU, PSP via PSN)

Veckans tips:

Äger man en Nintendo DS och ännu inte fått tag på det slutsålda rollspelet Radiant Historia tycker jag att man ska lägga en förhandsbokning av det inför nytryckningen som kommer i mars. Har man tidigare inte importerat finns Videogame Plus i Kanada som är en pålitlig butik med både billig frakt och (oftast) snabba leveranser. Vill man läsa mer om förra årets bästa spel har jag skrivit en recension av det.

Annonser

6 Responses to Veckans händelser (V.6)

 1. Fredrik skriver:

  Suikoden: The Woven Web of A Century släpptes till PSP förra veckan i Japan. Några verkar gilla spelet och tycker att storyn och musiken är väldigt bra, men några andra gillar det inte för att det inte alls känns som ett Suikoden.

  Har för tillfället ett ganska negativt betyg hos japanska Amazon.
  http://www.amazon.co.jp/product-reviews/B006D7LIL4/

  Lite synd, vore trevligt om dom släppte ett ”riktigt” Suikoden VI till PS3 eller något, men det verkar ju inte vara speciellt troligt.

  • Låter lite som vad jag kände för Tierkreis.
   Ett Suikoden VI vore ju inte helt fel. Känns som att många japanska rollspel gått över till att bli sidotitlar av något slag den senaste generationen. Lite synd då många serier kan bli lite ”urmjölkade”.
   Får ändå hoppas att spelet kommer hit, bättre än inget Suikoden.

 2. Fredrik skriver:

  För övrigt så ser jag fram emot The Last Story, och har förhandsbokat det. Tror dock inte det kommer vara bättre än Xenoblade Chronicles.

  • Det jag är lite tveksam till inför spelet är striderna, men det beror nog mest på att de verkar vara lite annorlunda och då okänt territorium.
   Har du spelat Mistwalkers övriga spel främst då Blue Dragon och/eller Lost Odyssey? Vad tyckte du i sånna fall om dessa?

   • Fredrik skriver:

    Näe, har inte spelat dom. Köpte dock Lost Odyssey billigt för ett tag sedan, och borde låna en kompis 360 någon gång.

   • Då har du förhoppningsvis något att se fram emot 🙂
    LO är helt klart ett av generationens bättre rollspel. Tycker det blev allt för underskattat hos spelmedia. Många sågade det för att det inte var vår tids mest revolutionerande rollspel men tar man spelet för vad det är, dvs ett väldigt traditionellt uppbyggt sådant, kommer man antagligen att bli nöjd. Kom gärna med lite intryck när du spelat det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: