Veckans händelser (V.7)

Årets mest efterlängtade rollspel Ni No Kuni – Wrath of the White Witch till Playstation 3 har nu blivit försenat i Europa. Utgivarna Namco Bandai har låtit meddela att vi inte får se någon release förrän början av nästa år. Nordamerika kommer däremot att kunna njuta av spelet vintern 2012. Då Playstation 3 är regionsfri går det ändå bra att importera spelet.

Önskan att Atlus ska öppna ett kontor i Europa har länge varit stor. Nu är det inget europakontor som Atlus öppnar utan istället ingår de ett samarbete mellan Sega där deras uppgift från och med april kommer att bli att ta hand om utgivningen av Atlus spel i hela världen. Detta är positiva nyheter då fler Atlus-spel antagligen kommer att se dagens ljus i våran missprioriterade del av världen.

I Atlus senaste nyhetsbrev möttes många av en hel svart bild. Som vanligt är det Atlus som kryptiskt vill säga något då bilden ändrar skepnad om man ökar kontrasten. ”Stay Tuned” står det då och splittret i bakgrunden är samma som från logon till fightingspelet Persona 4 – The Ultimate in Mayonaka Arena.

Med Xenoblade Chronicles ute på marknaden och The Last Story på ingång är det endast Pandora’s Tower som ännu inte fått något specifikt releasedatum här i Europa. Nintendo Europa har nu ändrat på det då de under veckan avslöjat att spelet släpps den 13 april.

På Europeiska PSN har Playstation 2-spel precis börjat läggas upp för försäljning. Även om denna vecka inte bjuder på några japanska rollspel meddelar utgivarna Ghostlight att duon Shin Megami Tensei – Digital Devil Saga samt Shin Megami Tensei – Digital Devil Saga 2 kommer att hitta ut framöver.

Nu är det mindre än en vecka tills Mistwalkers senaste titel The Last Story anländer till våra bredgrader. Sakaguchi är själv just nu i London för att promota spelet men är man nyfiken på vad hans nästa projekt är har ny information kommit ut i veckan. Tydligen har han den senaste tiden jobbat på tre stycken IOS-spel som vi just nu inte vet något mer om.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

Veckans tips:

Ett litet sent tips denna vecka men bättre sent än aldrig.
Idag lördag den 18 februari och imorgon håller Super Motaro spelmässan Gamer Meetup i Fryshuset.

”Mässan är riktad till hardcore-gamers som vill ta sitt TV-spelsintresse till en högre nivå men även folk som bara är nyfikna på Sveriges växande TV-spelsscen. Som besökare kommer du kunna delta och följa flera stora e-sportsmästerskap så som SM i Soul Calibur 5, snacka med tv-spelsföreningar från hela landet eller hänga i vår japanska arkadhall”.

Hemsida.

Spelat i Veckan:

För att väcka lite nostalgiska minnen till liv och pröva på en del rollspel som missats har jag under veckan inhandlat en Sega Mega Drive II. Bortsett från klassiska Dinsey-spel som Quackshot har jag påbörjat actionäventyret Landstalker.
Att utvecklarna hämtat inspiration från Zeldaserien är tydligt och en intressant notis är att det är samma personer som sedan kom och utveckla Alundra till Playstation 1. Till en början var jag septisk till styrningen då det har en isomerisk 3D-vinkel men efter några minuters spelande fungerar den klanderfritt.
Spelet finns ute på europeiska Virtual Console och verkligen något man borde kolla upp om man gillar genren.

Annonser

2 Responses to Veckans händelser (V.7)

  1. Alex skriver:

    Bra initiativ av Sega. Då 3DSen är regionslåst kan vi kanske förvänta oss fler Atlusspel i framtiden.
    Last story ser spännande ut, blir nog ett Wii köp snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: