Veckans händelser (V.8)

Xenoblade-skaparna Monolith Soft har sedan en tid tillbaks utvecklat ett nytt och okänt Wii U-spel. Nu har företaget även börjat anställa ny personal för ett kommande 3DS-spel. Mer information finns än så länge inte men att spekulera och önska går bra.

Namco Bandai har länge varit dåliga på att släppa sina Tales of-spel här i väst och då framförallt i Europa. Nu har företaget för andra gången varumärkesskyddat DS-titeln Tales of Hearts i Nordamerika. Skillnaden nu, den andra gången, är att skyddet även gäller för nedladdningsbara tjänster. Detta behöver inte betyda att spelet faktiskt får en release men det är i alla fall ett tecken på att det ännu inte glömts bort.
Tales of Hearts är förövrigt den elfte delen i Tales of-sagan och släpptes 2008 i Japan i form av två olika versioner, en med anime-sekvenser och en med CG-sekvenser.

Som redan är känt kommer fotbollsrollspelet Inazuma Eleven 2 till Nintendo DS att släppas här i Europa. Nu har vi även fått ett specifikt datum som är satt till den 16 mars. Två versioner kommer att finnas tillgängliga vid releasen, Inazuma Eleven – Firestorm och Inazuma Eleven – Blizzard. Det är samma spel med lite olika innehåll som i exempelvis Pokémon White och Black.

Ytterligare en release som blivit känd för Europa är 3DS-strategirollspelet Fire Emblem – Awakening. Exakt när har Nintendo ännu inte meddelat men fram till dess finns en ny trailer som visar upp spelets mellansekvenser.

Precis som Xenoblade Chornicles och The Last Story kommer även Pandora’s Tower att få en limiterad utgåva när det kommer till Europa den 19 april senare i år. Bortsett från spelet ingår även en artbook och ett steelcase.

Under veckan avslöjades det att Atlus utvecklar dungeon crawlern Etrian Odyssey IV – Legend of the Giant God till Nintendo 3DS. Nyheter för den fjärde delen är bland annat att fienderna är gjorda i 3D istället för handritade och att man kan flyga luftballong. Spelet når Japan den 5 juli.

PSP-ägarna kan även de se fram emot en dungeon crawler då Famitsu utannonserade Elminage Gothic – Ritual of Darkness and Ulm Zakir som utvecklas av Starfish. Som titeln antyder kommer spelet att ha en mer gotisk design tillskillnad från Etrian Odysseys mer färgglada. Man kommer däremot att kunna importera egna ikoner, bilder och musik för att byta ut spelets redan befintliga. Den 24 maj har spelet release i Japan.

Medan Nordamerika inväntar releasen av Xenoblade Chronicles till Nintendo Wii fick vi i Europa ta del av The Last Story under veckan. Nu har det också blivit känt att Xseed, inte Nintendo, kommer att ta hem spelet till upprörda amerikaner. Så sitter du med en amerikansk Wii är spelet att vänta under sommaren 2012.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– The Last Story (EU, Wii)

– Hyperdimension Neptunia Mk II (EU, PS3)

– Playstation Vita (EU/US, Konsol)

–  Shinobido 2: Revenge of Zen (EU/US, Vita)

– Dynasty Warriors Next (EU/US, Vita)

– Army Corps of Hell (EU/US, Vita)

Veckans tips:

Spelat i Veckan:

Som ganska väntat har jag gett mig på The Last Story som släpptes här i veckan. Än så länge ligger jag tidigt in i spelet och kan egentligen inte ge så mycket intryck från dess berättelse. Striderna är å andra sidan helt okej efter man vant sig vid dem. De är något innehållslösa och hittills lite enformiga men då  jag är i ett tidigt skede kan det ändras framöver.
Musiken är annars bra, inte i klass med Uematsus bättre verk men inte sämre för den delen heller.
Mer intryck och en recension kommer komma upp framöver.

(En intressant notis med omslaget är att cirkeln har romerska siffror i sig. Siffrorna är I-X vilket jag tar som en Final Fantasy-referens)
Annonser

2 Responses to Veckans händelser (V.8)

 1. Fredrik skriver:

  Förväntade mig att The Last Story skulle trilla ner i brevlådan under fredagen men så var inte fallet, så jag får vänta lite till.

  • Sånt kan verkligen vara irriterande. Hoppas du fått det nu då 🙂
   Själv har jag spelat runt 10 timmar och känner mig lite kluven. Älskar striderna (bortsett från stundtals dålig kamera) men tycker många scener känns väldigt framtvingade.
   Presentationen av karaktärerna är inte den bästa heller och jag vet ännu inte vad hälften i partyt heter.
   Hittills kan jag inte hålla med det höga betygssnittet spelet kammat hem.
   Skulle vara kul att höra ett intryck när du fått hem det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: