Veckans händelser (V.10)

Utvecklarna Imageepoch gick förra veckan ut med att ett nytt RPG skulle avslöjas kommande vecka. Spelet som är under utveckling till PSP har nu blivit känt och titeln är Sol Trigger. Bland annat är Kazushige Nojima (Final Fantasy) med och skriver scenariot samt Shuji Sogabe (Persona 3 och 4) som har hand om karaktärsdesignen.
Sol Trigger är utvecklarnas hittills mest påkostade spel som har krävt både mycket tid och antal anställda.
I berättelsen kommer vi att få följa huvudkaraktären Farell och en grupp ungdomar som slåss för sin frihet.

Förra veckan gick även Atlus ut med nyheten att Persona 2 – Eternal Punishment är under utveckling till PSP. Denna vecka vet vi lite mer om nyutgåvan som likt Persona 2 – Innocent Sin kommer att innehålla nya scener, ny dialog, förbättrade laddningstider och ett nyinspelat soundtrack. Den 17 maj släpps Persona 2 i Japan och då även med en soundtrack-skiva som bonus.

Persona 4 – The Golden till Playstation Vita släpps i Japan den 14 juni och nyheter för remaken är bland annat nya scener där vi som trailern nedan visar får bege oss på skidsemester och även åka vattenskoter.

Atlus har även visat upp den första trailern från deras kommande dungeon crawler Etrian Odyssey IV till Nintendo 3DS. Trailern visar framförallt upp spelets olika klasser som i dagsläget är sju stycken. Den 5 juli släpps Etrian Odyssey IV i Japan och någon utländsk release är ännu inte bekräftad.

Ytterligare en dungeon crawler som utannonserades för några veckor sedan av utvecklarna Starfish är Elminage Gothic – Ritual of Darkness and Ulm Zakir till PSP. Tillskillnad från Etrian Odyssey-serien är detta mer inspirerat av Wizardry och H.P. Lovecraft rent estetiskt.
Som sedvanligt i dessa spel får man själv skapa sina karaktärer och Elminage Gothic har allt från människor och hobbits till dvärgar och varulvar. Likt The Dark Spire till DS finns valet att spela i en mer klassisk vy som sista bilden nedan visar.
Om spelet når utanför Japan känns inte lika säkert som i Etrian Odyssey IVs fall.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

Veckans Tips:

Spelat i Veckan:

The Last Story har efter 20 timmar speltid avklarats och även om det har en del intressanta kvalitéer som striderna finns det även mycket som kunde ha varit bättre genomfört som exempelvis berättelsen och dess karaktärspresentationer. En recension kommer att dyka upp tidigt nästa vecka.

Även ett av förra årets mest efterlängtade rollspel, Tales of the Abyss, som blev försenat i Nordamerika har nu äntligen kommit ut till 3DS för oss som importerade konsolen.
Hittills, efter 5-6 timmars speltid, är Tales of the Abyss riktigt mysigt och svårt att lägga ifrån sig. Gillar man tidigare Tales-spel är detta ett måste och likt tidigare delar i serien sprudlar det av färg och snabba actionbetonade strider.
3D-effekten tillför egentligen inte så mycket utöver ett riktigt bra djup.
Om man istället ska prioritera Tales of Graces f till PS3 som släpps nästa vecka i staterna låter jag nu vara osagt men kul är det att Namco Bandai äntligen börjar släppa fler av sina Tales-spel här i väst.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: