Veckans händelser (V.11)

Spelvåren börjar sakta men säkert dra igång och veckans releaser är fler än vanligt.
Bland annat har det hett efterlängtade actionrollspelet Tales of Graces f till Playstation 3 släppts i Nordamerika. Nedan är en ny trailer från spelet.

Atlus har under veckan visat upp den kommande remaken av Persona 2 – Eternal Punishment som når Japan den 17 maj senare i år. Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan en västerländsk release avslöjas.

Nyligen ryktades det om att utgivarna Xseed skulle släppa Ys – The Oath in Felghana och Ys – Origin via Steam. Detta rykte har nu visat sig stämma och redan den 19 mars ska spelen ligga uppe för försäljning.

Atelier Meruru – The Alchemist of Arland har nu fått ett officiellt releasedatum i Nordamerika. Den 22 maj planeras PS3-titeln att släppas och då även i en limiterad utgåva. Likt de två tidigare delarna i Arland-trilogin är det ett spel där alkemin står i fokus.

Avslutningsvis har Persona 4-föreställningen haft premiär i Japan och nedan är ett par bilder ifrån den.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– Tales of Graces f (US, PS3)
– Inazuma Eleven 2 – Blizzard (EU, NDS)
– Inazuma Eleven 2 – Firestorm (EU, NDS)
– Radiant Historia (US, NDS – Nytryckning)
– Chaos Rings 2 (EU/US, App Store)
– Yakuza – Dead Souls (EU/US, PS3)

Veckans Tips:

Som nybliven Iphone-ägare tänkte jag tipsa om två spel som nu finns tillgängliga till riktigt bra priser. Det ena spelet är Adventure Bar Story (7 kr) där man likt de senare Atelier-spelen samlar ingredienser och besegrar monster för att i detta fall driva sin egen bar.
Även Square Enix spel Chaos Rings och Chaos Rings Omega går att köpa för 28 respektive 38 kr. Helt klart imponerande spel rent prestandamässigt.

Slutligen vill jag även passa på och slå ett slag för Radiant Historia som nu fått sig en nytryckning. Bäst att passa på innan den är slutsåld! Här kan man läsa en recension av spelet.

Spelat i Veckan:

Annonser

5 Responses to Veckans händelser (V.11)

 1. Lania skriver:

  Hej. 🙂

  I like your geekiness!
  Jag har spelat över 25 timmar av Tales of Graces: f so far.
  Kul att se att det finns andra som gillar JRPG:n lika mycket som jag själv. ^^ Får läsa vidare i din blogg sen, här verkar finnas mycket läsvärt. 🙂

  • Kul att du hittade hit och välkommen 🙂
   Brukar titta in på RPGaiden då och då och gillar din blogg.
   Jag är riktigt sugen på Tales of Graces f, ligger brevid mig och väntar men spelar Abyss förfullt. Inte ofta man har för många nysläppta Tales-spel samtidigt…
   Hur står sig Graces mot exempelvis Eternia, Abyss eller Vesperia?

   • Lania skriver:

    Nämen, vad kul att du känner till RPGaiden också! 😀 Det trodde jag inte. ^^ Ett länkbyte kanske är i sin ordning…?

    Jag tycker att Graces står sig ganska bra. 🙂 Det är vad ett Tales-spel brukar vara om man säger så. No alarms and no surprises – för att citera Radiohead. ^^ Nu ligger spelklockan på nästan 43 timmar.
    Men, jag upplever nog att jag fastnade lite mer för karaktärerna i alla tre spel du nämnde i din fråga. 🙂 Även de binds ihop på ett bra sätt så känns ändå några karaktärer lite blekare än andra man stött på tidigare. Men för den delen är det inte dåligt. 🙂 Jag tror att du kommer tycka mycket om det också, när du är klar med Abyss. Spelar du det på 3DS eller? 🙂

   • Absolut, fixar en länk under helgen.
    Låter bra.
    Spelar den amerikanska 3DS-versionen som vart försenad till feb. Efter en titt på DS:ens utbud vågade jag inte köpa en europeisk 3DS 🙂 Det enda man kan tänkas missa är väl Inazuma Eleven.

 2. Lania skriver:

  Hm, jag har inte köpt min 3DS än. Och jag köpte PAL-versionen av Abyss. 🙂 Å andra sidan har jag det ju till PS2 också… 😛
  Men, med tanke på att jag har en tendens att skaffa två av saker, så kan det säkert luta åt att jag importerar en 3DS nån gång, om det skulle krävas. 😉
  Fint! Jag fixar en länk jag med. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: