Veckans händelser (V.12)

Square Enix har under veckan öppnat upp en ny hemsida för ett hemligt spel som borde släppas i sommar. Bland annat kan man via hemsidan se texten ”Secret title summer 2012” och ”C is coming”. Två av C:ena är guldmarkerade och förkortningen CC skulle kunna länkas till Chrono Cross. Personligen tror jag mer på ett nytt Final Fantasy Crystal Chronicles-spel då en kristall kan skymtas på sidan.

De amerikanska utgivarna Xseed som bland annat givit ut flera Ys-spel ha nu via Twitter lagt upp ledtrådar för ett kommande släpp. Hittills har vi fått tre bilder och min gissning är att det rör sig om PSP- och 3DS-titeln UnchainBlades ReXX. Har du inte hört talas om denna dungeon crawler tidigare finns en trailer nedan.

Är du som jag en stor fantast av Final Fantasy-musiken kan 3DS-musikspelet Theatrhythm – Final Fantasy vara ett spel för dig. Nu har Square Enix officiellt utannonserat en amerikansk och europeisk release som är planerad till sommaren. Runt 70 välkända låtar kommer att finnas med och DLC är att räkna med.

Att vara västerlänning och gilla Tales of-serien utan några japanska språkkunskaper har genom åren inte varit särskilt förmånligt.
Namco Bandai har sällan tagit hit spelen men är detta något som håller på att ändras? Både Tales of the Abyss och Tales of Graces f (sommaren för Europa) har hittat hit och nu har Siliconera även funnit ett varumärkesskydd av Tales of Xillia i Europa. Detta behöver inte betyda att spelet kommer att släppas men det är i alla fall ett första steg.

Redan i början av året utannonserade Gust Ciel no Surge till Playstation Vita. Nu har en ny trailer visats upp för allmänheten.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– Warriors Orochi 3 (US, PS3/360)
– Sumioni: Demon Arts (US, Vita via PSN)
– Monster Hunter Freedom (EU, PSP via PSN)
– Monster Hunter Freedom 2 (EU, PSP via PSN)

Veckans Tips:

Återigen tänkte jag tipsa om ett Iphone-spel som finns ute för ynka 7 kr till App Store. Det är Segas strategirollspel Shining Force som ursprungligen kom till Mega Drive. Ett bra spel till ett bra pris och nu väntar i alla fall jag på att tvåan ska hitta ut.

Spelat i Veckan:

Om det fanns lika mycket tid som bra spel vore jag lycklig. Nu finns inte det och spelandet har hamnat efter lite i veckan.
Bortsett från ett par timmars Tales of the Abyss-spelande har Iphonen och spelet Adventure Bar Story gått varmt på både buss och i fikarum.
Adventure Bar Story släpptes från början till PSP exklusivt i Japan men hittade till min stora förvåning ut till App Store här i väst.
Det är ett enkelt men roligt rollspel där man ska driva en bar. För att göra det måste man samla föremål, besegra monster samt skapa drycker och andra måltider för att göra kunderna nöjda. Adventure Bar Story påminner väldigt mycket om Atelier Rorona men är inte riktigt lika innehållsrikt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: