Veckans händelser (V.15)

Level 5 och Studio Ghiblis kommande rollspel Ni No Kuni – Wrath of the White Witch hade från början en planerad release under sent 2012 i Nordamerika. Nu har utgivarna Namco Bandai skjutit upp releasen och PS3-titeln släpps inte förrän första kvartalet 2013.
Som redan utannonserat får Europa likaså spelet 2013.
Tills dess kan vi i alla fall njuta av den första engelska trailern nedan.

När vi ändå är inne på tråkiga nyheter kan vi lika gärna ta en till. Atlus har nu bestämt att de amerikanska servrarna för Demon’s Souls släcks ner den 31 maj. Detta gäller alltså enbart den amerikanska utgåvan.

Demon’s Souls spirituella uppföljare Dark Souls såg 2011 en release till Playstation 3 och Xbox 360. Nu har utgivarna Namco Bandai avslöjat att en version till PC även är på ingång.
Som plåster på såren för den långa väntan kommer alla PC-spelare få nytt material i form av nya bossar, ett nytt kapitel, mer vapen samt nya områden att utforska. Något releasedatum för Dark Souls – Prepare to Die Edition finns ännu inte.

Har du ännu inte spelat den amerikanska utgåvan av PSP-titeln Fate/Extra kommer Ghostlight att släppa den visuella novellen/rollspelet här i Europa den 4 maj. En limiterad utgåva är att vänta där innehållet består av spelet, ett soundtrack, en bok med illustrationer och om man köper från utgivarnas egen butik får man även med en bok med intervjuer i samt en affisch.

Slutligen har det dykt upp lite ny information kring Nintendos kommande Pokémon-spel. Crossovern Pokémon + Nobunaga’s Ambition som utvecklas mellan Nintendo och Tecmo Koei har nu fått en åldersmärkning i Australien. I Nordamerika släpps 3DS-spelet den 18 juni och en Europeisk release borde därför inte vara allt för långt borta.

Även den första trailern från Pokémon Black och White 2 till Nintendo DS har nu dykt upp.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– Pandora’s Tower (EU, Wii)

– Shin Megami Tensei – Persona 3 FES (US, PS2 Classics – PSN)

Veckans Tips:

Hemsidan VGMWorld.com som framförallt fokuserat på spelmusik har nu börjat sälja ut sitt lager. Detta innebär 50% rabatt på allt begagnat och bättre priser på vissa nya varor. Det är alltid trevligt med reor men synd om butiken ska stänga ner vilket mycket tyder på. (Tack till RPGaiden.se och Anna för tipset).

Spelat i Veckan:

Många känner säkert till att Pandora’s Tower till Wii släpptes här under gårdagen. Ett köp var ett måste och den limiterade utgåvan är riktigt läcker. Innehållsmässigt är det inget utöver det vanliga men designen på allt från spelets stiliga svarta fodral till dess typsnitt och design är bland det bästa vi sett i år.

Spelet i sig är även det en fröjd där kombinationen mellan dungeon crawlande, actionbetonade strider, pussellösning och en ganska mörk berättelse smälter samman perfekt.
Många har jämfört Pandora’s Tower med God of War och Zelda. Jag får istället mer vibbar från Shadow of the Colossus där man ska dräpa monster och ta deras hjärtan för att rädda sin kärlek från en förbannelse som sakta förvandlar henne till ett monster själv.

Annonser

One Response to Veckans händelser (V.15)

  1. Lania skriver:

    Tack för omnämnandet! 🙂
    Idag har jag inte hunnit spela Pandora’s Tower, men imorrn ska jag se till att köra ett antal timmar. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: