Veckans händelser (V.18)

De amerikanska utgivarna Xseed har under den gångna veckan avslöjat två nya Vita-spel som kommer att släppas i Nordamerika under året. Det ena är musik- och strategispelet Orgarhythm och det andra actionrollspelet Ragnarok Odyssey. Ragnarok Odysey är utvecklat av Game Arts som bland annat ligger bakom Lunar- och Grandia-serien. En japansk trailer finns att beskåda nedan.

Xseed har även mer på gång och under året kommer Ys Origin till PC, dungeon crawlern Unchained Blades till PSP/3DS, Way of the Samurai 3 till PS3 och The Last Story till Wii att släppas.

Mitt i alla goda nyheter har tyvärr utgivningen av Grand Knights History till PSP lagts ner. Efter ett mail från Xseed till hemsidan Siliconera verkar det som att företaget inte har resurserna till en lokalisering. I Europa är det Rising Star Games som står som utgivare så chansen finns att det ändå kommer en engelsk utgåva.

Redan nu i höst kommer Atlus att släppa nyutgåvan av Persona 4 till Playstation Vita i Nordamerika. Persona 4 – The Golden kommer bland annat att innehålla ny bakgrundgrafik, nya händelser, en helt ny karaktär, mer inspelad dialog och möjligheten till att besöka en helt ny stadsdel.

Förra veckan rapporterades det att Siliconera skulle avslöja en helt ny Square Enix-titel under måndagen som var. Tillsammans med Cavia som låg bakom Nier har Square Enix ett nytt shooter-RPG under namnet Catacombs på gång.
Spelet kommer att äga rum i det Naturhistoriska museet i New York där man kan spela som en av fyra karaktärer. Andra inslag som vi redan nu känner till är slumpmässigt genererade ”banor”, vapen som pistoler och magier samt fällor längst vägen.
Utvecklarna har kommit långt in i produktionen och Catacombs släpps både till Playstation 3 och Xbox 360.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– Fate/Extra (EU, PSP)
– Legend of the Dragoon (US, PSN – PSone Classics)

Veckans Tips:

Spelat i Veckan:

Efter att klarat Pandora’s Tower i början av veckan (en recension kan läsas här) har jag hunnit påbörja en klassiker till Sega Saturn. Det är grottkrälaren Shining the Holy Ark som tillhör Segas anrika Shining-serie.
Tillskillnad från föregångarna och strategirollspelen Shining Force 1 och 2 påminner Shining the Holy Ark mer om originalet Shining in the Darkness. Spelet har fått mycket goda omdömen och än idag håller det en bra nivå trots dess ålder och gråa grafik.
Vad man inser efter att ha spelat Shining the Holy Ark i några timmar är hur lite dessa dungeon crawlers eller grottkrälare i förstaperson faktiskt har utvecklats genom åren. Trots det kan jag kan ändå inte få nog!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: