Veckans händelser (V.19)

Om två veckor, den 25 maj, släpper Capcom sitt senaste actionrollspel Dragon’s Dogma till Playstation 3 och Xbox 360. Har du ännu inte övertygats om ett köp har nu en ”launch trailer” hittat ut.

Redan den 12 juni kommer strategirollspel Gungir till PSP att släppas av Atlus i Nordamerika.
Om det når Europa är okänt men under veckan har en åldersmärkning registrerats i Tyskland. Ett första steg och lite glada nyheter för de som inte vill importera.

Har du undrat varför Tales-serien sällan hittat ut till oss i väst? Producenten Hideo Baba har i en intervju, som kan ses nedan, bland annat tagit upp problemen med att lokalisera spelen i väst men även tankar kring seriens framtid. För övrigt kommer nästa del i serien att avslöjas den 2-3 juni när Tales of Festival 2012 går av stapeln.

Nu i sommar kommer strategirollspelet Record of Agarest War 2 att släppas till Playstation 3 i både Europa och Nordamerika. I båda regionerna kommer spelet även att finnas tillgängligt i två olika utgåvor. Medan Nordamerika får en handduk, en art book och en samlarfigur kommer Ghostligth som ger ut spelet här i Europa att erbjuda en art book, 6 samlarbilder, en A3-affish, en keps, en väska och ett soundtrack. Personligen är det den europeiska utgåvan som lockar mest.

Square Enix Japan har registrerat två helt nya domäner. Den ena är Digitalgamelab.com vilket inte låter som något nytt spel utan en digital försäljningskanal eller liknande.
Den andra domänen agnisphilosophy.com har däremot bättre chanser att faktiskt vara ett nytt spel. Med tiden lär vi veta mer.

Slutligen har Sony visat upp mer av deras kommande fantasy-titel Soul Sacrifice som under veckan visats upp. Spelet är en Sony-ägd titel som planeras att släppas till Vita framöver.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

Veckans Tips:

Final Fantasy-serien har sitt 25-årsjubileum i år och för att fira detta har Square Enix släppt två riktigt bra soundtracks. Den första skivan finns redan ute och går under namnet Piano Opera – Final Fantasy I/II/III.
Totalt innehåller skivan 13 pianoarrangerade spår från Final Fantasy 1-3.
Nästa vecka, den 16 maj, kommer även uppföljaren som istället fokuserar på Final Fantasy 4-6. Redan på förhand känns det som en succé.
Gillar man seriens musik är båda skivorna ett måste. Lyssna bara på låten Eternal Wind nedan.

Spelat i Veckan:

Mellan alla nya heta RPG-releaser som varit under våren har jag i veckan rest bakåt i tiden och äntligen påbörjat Earthbound till Super Nintendo.
På många sätt är Earthbound ett väldigt traditionellt rollspel men med annorlunda miljöer inspirerade av ett stereotypiskt Amerika från 60-talet.
Humorn och spelets lättsamhet är ständigt närvarande och när man möter en argsint ”New age retro hippie” är det svårt att inte le.
Varför Earthbound blivit en så pass eftertraktad och dyr kultklassiker förstår man redan efter några timmars spelande och även om svårighetsgraden kan vara något obalanserad är det, i alla fall hittills, värt sitt pris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: