Veckans händelser (V.20)

Sony har under veckan registrerat domänen ForsakenSoulsTheGame.com i Nordamerika. Exakt vad det är vet vi ännu inte men det skulle kunna ha och göra med deras kommande Vita-titel Soul Sacrifice.
Annars finns också möjligheten att det är ytterligare ett Souls-spel från From Software. 2009 släpptes Demon’s Souls exklusivt till Playstation 3 medan den spirituella uppföljaren Dark Souls kom till både Playstation 3 och Xbox 360.

Den 30 augusti når PS3-titeln Neptunia V den japanska markanden. Spelet är den tredje delen i Hyperdimension Neptunia-serien och denna gång befinner vi oss ”Gameindustri” år 1989. Likt föregående delar kommer det vara ett spel med referenser till spelbranschens alla hörn.
En skillnad denna gång är däremot att Nobuo Uematsu och hans band Earthbound Papas ligger bakom musiken.

Både Nordamerika och Japan har redan tagit del av Namco Bandais actionrollspel Tales of Graces f till Playstation 3.
Vi i Europa, om du ännu inte har importerat, får vänta tills den 31 augusti men som plåster på såren släpps det i en limiterad utgåva.
Innehållet kommer att bestå av ett DLC-kort för digitala teman och nya kostymer, en art book, en soundtrack-skiva och en DVD där man får följa spelets utveckling.

I senaste numret av Famitsu finns det en Final Fantasy VII-special då klassikern har 15-årsjubileum i år. I en av intervjuerna med Tetsuya Nomura tar han upp frågan om en remake av spelet.
För stunden jobbar Nomura med nya titlar som har högre prioritet men han kommer att göra allt för att skapa ett nytt spel som ska vara lika bra om inte bättre än Final Fantasy VII. Det ska bli spännande att se om han lyckas för en enkel uppgift är det då inte.

Atelier Meruru – The Apprentice of Arland till Playstation 3 har blivit framskjutet i Nordamerika.
Till en början skulle releasen ha ägt rum den 22 maj men NIS America har nu ändrat releasen till den 29 maj. Europa är inte påverkade då spelet släpps som planerat den 25 maj.

Kingdom Hearts 3D- Dream, Drop, Distance släpps i Europa den 31 juli och i Nordamerika den 20 juli. Nu har Square Enix visat upp tio minuter från spelet med engelska röster. Videon kan ni se nedan:

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

Veckans Tips:

Spelat i Veckan:

Några större RPG-releaser fortsätter att utebli och tur är det då Earthbound till Super Nintendo kan få min fulla uppmärksamhet.
Charmen och humorn är fortfarande spelets styrka men samtidigt är det ett spel med, för sin tid, väldigt fräscha inslag. Några slumpmässiga strider finns inte då fienderna är helt synliga och när man är tillräckligt stark slipper man besegra svagare fiender då det sker per automatik.
Redan nu drömmer jag mig bort till ett E3 där Nintendo utannonserar ett Mother 4 (den japanska titeln) till 3DS. Närmare än så lär jag inte komma tyvärr.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: