Spelas i sommar

Värmen är äntligen här och sommaren på väg in. Semester är att vänta och för många innebär det sol, bad och getingar.
För oss gamers är det istället en perfekt tid för att tunna ut skämshögen med ospelade spel som byggts på under året.

Min hög är redan tresiffrig och därför tänkte jag under sommarens tre månader hinna igenom 13 rollspel + lite övrigt.
Har jag tagit mig vatten över huvudet?
Antagligen, men i slutet av sommaren får vi se hur det gått då jag kommer att redovisa mitt resultat och även ge kortare intryck från varje spel.

Listan är som följer:

Earthbound:
Jag har redan hunnit påbörja denna Snes-klassiker och är på ett ungefär halvvägs in i spelet. Någon djup tårdrypande berättelse kommer man inte att hitta här utan istället står humorn i centrum.
Det finns antagligen inte ett ögonblick då Earthbound tar sig själv på allvar.

Inazuma Eleven 2 – Firestorm:
Fotboll, rollspel och utomjordingar blandas friskt i Level 5s andra Inazuma Eleven-spel. Med Fotbolls EM runt hörnet känns det som en lyckad kombination.

Tales of the Abyss:
Mellan alla vårreleaser som Pandora’s Tower och The Last Story hamnade Tales of the Abyss på khyllan. Trots det är Abyss ett riktigt bra actionrollspel med ett behagligt 3D-djup på 3DS:en. För att komma ikapp i berättelsen igen kommer även animeserien baserad på spelet kollas igenom.

Tales of Graces f:
Om Tales of the Abyss var en av förra årets mer efterlängtade titlar är PS3-spelet Tales of Graces f en av årets. Att jag lyckats hålla mig från att plasta av spelet sedan den amerikanska releasen tidigare i mars är ett mirakel men Tales of the Abyss måste hinnas klart först.

Hyperdimension Neptunia Mk2:
Förväntningarna inför tvåan har varit sparsamma.
Den första delen var 2011 års skamfläck för den japanska rollspelsindustrin och ett spel som led av tråkiga strider, halvt trasig kontroll och en ointressant berättelse.
Tvåan har däremot fått bättre omdömen och med ett förändrat stridssystem som nu påminner mer om Eternal Sonatas kan mina sparsamma förväntningar ha visat sig vara i onödan.

The Legend of Zelda – Ocarina of Time eller Twilight Princess:
Ett Zelda-äventyr är nästan obligatoriskt under sommaren.
Vilket det blir är däremot osäkert.
Ocarina of Time till 3DS och Gamecube har jag redan spelat stora delar av men aldrig kommit till sluttexterna.
Det andra Zelda-valet är istället Twilight Princess till Wii som jag aldrig rört. Chansen för besvikelse efter Skyward Swords eminenta kontroll finns men någon gång måste jag sätta in skivan i mitt Wii.
Vilket spel borde jag välja?

Phantasy Star:
En av sommarens huvudattraktioner är Phantasy Star till Master System från 1987. Tillsammans med Mass Effect 3 samt Star Wars-samlingen på Blu-Ray blir det mycket Sci-Fi i sommar.

Golden Axe Warrior:
Ytterligare ett Master System-spel i högen.
Golden Axe känner säkert många redan till men Golden Axe Warrior är inte lika självklart. Istället för det traditionella beat ‘em up-upplägget som Golden Axe är känt för försöker man sig här istället på ett Golden Axe inspirerat av Zelda. Resultatet ska enligt många vara riktigt lyckat.

Live A Live:
Super Nintendon har riktigt många bra rollspel men det finns minst lika många till Super Famicom som aldrig officiellt släppts utanför Japan.
Som tur är finns det eldsjälar som faktiskt orkar översätta många bortglömda titlar. Square Softs Live A Live är en sådan där man får följa sju personer i olika tidsåldrar. Live A Live verkar helt klart intressant.

Dragon’s Dogma:
I Capcoms senaste actionrollspel Dragon’s Dogma kommer man, oväntat nog, få besegra en och annan drake.
Att Capcom hämtat inspiration från spel som Skyrim och Dark Souls märks tydligt.
Världen kommer att vara öppen för fritt utforskande och några gulliga kaniner eller andra hårbollar existerar inte.

Atelier Meruru – The Apprentice of Arland:
Den tredje och sista delen i Gusts Arland-trilogi är snart ute i väst och än en gång kommer jag få uppleva en alkemists vardag. Tvåan, Atelier Totori, led tyvärr av för få nyheter men denna gång hoppas jag på en fräschare upplevelse.

Kingdom Hearts 3D:
Ett Kingdom Hearts 3 ligger klart högre upp på önskelistan men efter Re:Coded till Nintendo DS förra året visade Square Enix att Kingdom Hearts och Nintendo faktiskt kan gå ihop.

 Theatrhythm Final Fantasy:
Final Fantasy-serien har genomgående en av spelvärldens bästa musik. Att därför släppa ett musik/rytmspel baserad på serien känns helt naturligt. Theatrhythm Final Fantasy lär bli ett perfekt avbrott mellan alla tidskrävande rollspel i sommar.

Utöver dessa 13 japanska rollspel ska även Mass Effect 3, Skyrim (redan påbörjat), Quackshot, Metal Gear Solid HD Collection, Hakuoki – Demon of the Fleeting Blossom, Persona 4 Arena samt Mad World hinnas med.

Vad ska du spela i sommar?

Annonser

6 Responses to Spelas i sommar

 1. Alex skriver:

  Lycka till 🙂 Lika många rollspel du ska ta dig igenom på en sommar hinner jag ungefär med på ett år. Ska bli kul och se hur det går.
  Själv föredrar jag OoT framför TP. Kan inte säga nått om kontrollen till Wii då ja bara spelat Gamecube versionen. Men har du redan spelat OoT kan TP vara ett bättre alternativ.
  För min del blir det också Skyrim, Diablo 3 (om datorn min klarar av det) samt vagrant story till Psn. Har dålig koll på kommande RPG-släpp i sommar. Kommer det något värt att kolla upp eller är det helt dött?

  • Tack! Det behövs.
   Det lutar mer och mer mot TP.
   Vagrant Story är riktigt bra så där har du en något att se fram emot. VS kan däremot vara svårt om man inte vet vilka vapen som är bäst på bossarna och fienderna. Ett av få spel jag tycker man borde använda en guide då och då.
   Det släpps ändå en del rollspel i sommar (mkt PSP).
   – Blazing Souls till PSP (SRPG som varit ute länge i Usa)
   – Gungir och Growlancer till PSP
   – Agarest 2 till PS3/360
   – KH 3D och Final Fantasy theatherrythm till 3DS

 2. […] några få timmar har hunnit läggas på Earthbound under veckan. Om jag ska hinna igenom alla planerade spel i sommar måste jag definitivt öka tempot. Men nog skrivet för helgen då Dragon’s Dogma ligger bredvid […]

 3. […] och då det första spelet på min spelsommarlista har blivit […]

 4. […] sommaruppehållet tidigare i maj skrev jag ett inlägg över alla rollspel som skulle hinnas med under sommaren. Augusti månad är snart slut och det är […]

 5. […] sommaruppehållet tidigare i maj skrev jag ett inlägg över alla rollspel som skulle hinnas med under sommaren. Augusti månad är snart slut och det är […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: