Inför E3 2012

Redan om några dagar drar årets E3-mässa igång och som vanligt har man byggt upp lika mycket förväntningar som ett barn på julafton.

Bortsett från Ubisoft (måndag 4 juni 00:00, stream via Youtube) och EA (måndag 4 juni 22:00) är det framförallt tre stora konferenser, Microsofts, Sonys och Nintendos, man bör lägga på minnet.

Nedan är tiderna och lite kortare tankar kring dessa tre och även om japanska rollspel inte kommer att stjäla showen kommer de inte utelämnas helt.

– Microsoft måndag 4 juni 18:30(Stream via XBLA, Spike TV eller Gametrailers)
Först ut på årets mässa men kanske minst intressant för oss RPG-entusiaster är Microsoft.

Deras rollspelssatsning är över sedan länge och även om vi kan få se någon multiplattformstitel tror jag fokus kommer att ligga på Kinect, Halo 4, Fable – The Journey och Call of Duty – Black Ops 2.

Någon ny hårdvara kommer antagligen inte visas upp då en sådan mycket väl skulle kunna konkurrera ut 360:ns ändå stora kommande titlar.

En önskan: Microsoft utannonserar att det nedlagda Mistwalker-spelet Cry On som skulle ha fått oss att gråta har tagits upp igen.

– Sony tisdag 5 juni 03:00 (Stream)
Inför Sonys konferens är förväntningarna något högre men tyvärr sänds den sent under natten mot tisdagen.

Playstation Move är helt ute, någon PS4 kommer inte avslöjas och Vitan är redan släppt. Det positiva i det hela är att man då kan lägga fokus på det viktigaste av allt nämligen spelen.

Final Fantasy Versus XIII verkar utebli men förhoppningsvis har Square Enix eller någon annan rollspelsutvecklare en ny titel för Playstation 3 eller Vita.
Sony själva har det kommande actionrollspelet Soul Sacrifice till Vita som jag tror kommer att visas upp ännu mer.

Bara för att Vitan är släppt ska vi inte helt och hållet glömma bort dess portabla föregångare PSP. Maskinen kommer att släppas i ny färg i Europa under sommaren och likt PS2:an vill Sony antagligen hålla den vid liv så länge det går.
Under sommaren släpps både Gungnir och Growlancer i Nordamerika och mer lär visas upp innan dess.
Helt fel vore det heller inte om Valkyria Chronicles 3 eller Final Fantasy Type-0 fick samma behandling.

En önskan: Square Enix gör en repris likt E3 2005 och startar upp introt till Final Fantasy VII till Playstation 3 men denna gång stannar det inte vid en teknikdemo.

– Nintendo tisdag 5 juni 18:00 (Stream)
Nintendo Wii och DS lär vi få se lite av. Istället kommer med stor sannolikhet både 3DS:en och Wii U:n få ta stor plats.
Även om det finns mer att säga om deras kommande Wii U måste spelen få större fokus denna gång. En maskin är inte intressantare än dess utbud av spel.
Mycket förstapartsutvecklade titlar som Mario lär vi få se men ett nytt Zelda vore heller inte helt fel.

Om Xenoblade-skaparna Monolithsoft låter Nintendo visa upp deras kommande och okända Wii U-titel är tveksamt men inte helt omöjligt.
I övrigt får vi inte glömma bort 3DS:en där vi lär se mer av sommarreleaserna Kingdom Hearts 3D och Theatrhythm Final Fantasy. Slutligen har vi också kommande Fire Emblem och Bravely Default.

En önskan: Nintendo har verkligen saknat stora rollspel till både Gamecube och Wii. Kanske är det därför dags, framförallt med tanke på efterfrågan av Xenoblade och The Last Story, att börja satsa på detta igen.
Nintendo behöver en stark RPG-serie utöver Pokémon och Mario RPG. Ge oss ett nytt Earthbound/Mother eller varför inte en helt ny serie?

Vad vill du se under E3 i år?

Annonser

7 Responses to Inför E3 2012

 1. Alex skriver:

  För mig är det sony och Nintendo som ska bli mest spännande att följa.
  Hade gärna velat se mer av FF13 versus och The Last Guardian.
  Monolithsofts nya spel till Wii U hade jag missat helt och hållet. Kan bli spännande iaf.
  Får man önska fritt skulle jag vilja se Half-Life 3 och som du FF7 remake.

 2. Rickard skriver:

  Helst av allt vill jag att Final Fantasy X HD får ett releasedatum.

  Kalla mig tråkig, men det är fortfarande mitt favoritspel, när gäller Final Fantasy. Sommaren 2002 när det väl kom ut kommer man aldrig glömma. Alla killarna i skolan pratade om det på rasterna, och det kändes som att ALLA spelade det.

  Minns själv när alla spekulationer om Yojimbos ”Zanmato” attack fungerade mot bossar eller ej, o.s.v. Älskade Monster Arenan och Dark Aeons sidequesten!

 3. Lania skriver:

  Gillar dina önskningar, jag önskar mig samma sak. 🙂 Speciellt hoppas jag att Nintendo tar tillvara på det uppsving JRPG-genren fått med de tre senaste stora titlarna. Och förstås, Final Fantasy VII till PS3. *please please please* Eller ett FF V till DS i samma stil som FF IV. Jag skulle inte tacka nej. 🙂
  Skulle gärna vilja ha ett nytt Wild ARMs också. Och mer info om The Last Guardian. Undrar också om vi kommer får höra nåt om Versus XIII som det varit tyst om länge.
  Hoppas kan man alltid. 🙂

  • Ett nytt Wild Arms vore inte helt fel (även om jag har 4:an och 5:an kvar att spela). Det är väl Sony som äger rättigheterna till WA?
   Versus XIII verkar utebli. I alla fall om man ska lita helt på Squares lista med spel de ska visa upp.
   Men som sagt hoppas går alltid. Vilket är havla nöjet med E3 🙂

 4. Fredrik skriver:

  Ett Suikoden VI till PS3 vore underbart, men knappast troligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: