Veckans händelser (V.22)

E3 är inte långt borta nu och även om det bästa är att vänta har nya spelutannonseringar och trailers redan börjat dyka upp.

Namco Bandai verkar fortsätta att satsa stenhårt på sin Tales-serie. Det är om man bor i Japan det vill säga. Nu har nämligen Tales of Xillia 2 avslöjats vara under utveckling till Playstation 3.
Spelet kommer att utspela sig något år efter originalet Tales of Xillia, som vi ännu inte fått, och släpps i Japan under vintern 2012.

Ni no Kuni till Playstation 3 blev som bekant uppskjutet i både Europa och Nordamerika till 2013. Nu har utgivarna Namco Bandai gett oss ett fast datum att se framemot. Den 22 januari når spelet Nordamerika och den 25 januari oss i Europa.
Nedan är den nya E3-trailern.

Vita-titeln och Sonys nya actionrollspel Soul Sacrifice kommer som ganska väntat att släppas här i väst. Nedan kan man se och höra mer från spelet.

PSP-titeln Class of Heroes 2 kommer trots en misslyckad kickstarter-kampanj att släppas digital under hösten i Nordamerika. Likt den första delen handlar det om en dungeon crawler som utspelas på en skola fylld med magi och labyrintliknande grottor.

För ett tag sedan registrerade Square Enix domänen Final Fantasy Dimensions.
Under veckan har det visat sig vara ett nytt Final Fantasy-spel för iOS och Android. Spelet kommer att vara ganska traditionellt och utspelas i en 2D-värld där det goda kämpar mot det onda.
Under E3 kommer vi få se mer av titeln och redan i sommar släpps den.

Atlus verkar nu ha ett nytt Shin Megami Tensei-spel under utveckling till Nintendo 3DS.

Via Famitsu och nu en nyöppnad hemsida verkar det röra sig om Shin Megami Tensei IV. Totalt finns det fyra stycken huvuddelar i Shin Megami Tensei-serien; Shin Megami Tensei, Shin Megami Tensei II, Shin Megami Tensei III – Nocturne (Lucifer’s Call) och Shin Megami Tensei – Strange Journey (övriga spel som Devil Summoner, Persona osv är sidotitlar). Om detta är ett helt nytt spel eller en remake av Strange Journey som är den fjärde delen vet vi ännu inte.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– Atelier Meruru – The Apprentice of Arland (US, PS3)
–  Blazing souls – Accelate (EU, PSP/PSN)

Veckans Tips:

Spelat i Veckan:

Earthbound och då det första spelet på min spelsommarlista har blivit avklarat.

Överlag ett riktigt bra rollspel som tyvärr saknar berättelse. Visst är det både charmigt och roligt men presentationen av själva huvudberättelsen verkar ha glömts mellan all humoristisk dialog.

En annan lite nyare titel som påbörjats är Dragon’s Dogma som släpptes förra veckan till PS3 och Xbox 360.
Likt många västerländska utvecklare har Capcom här satsat på en öppen värld med stort fokus på utforskande och sidouppdrag.
Många likheter kan också dras till både Demon’s Souls och Darks Souls när det kommer till svårighetsgraden.
Även om det jag aldrig får samma fascinerande känsla av Dragon’s Dogmas värld är stridsmekaniken mycket mer innehållsrik än många motsvarigheter som exempelvis Skyrim.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: