Veckans händelser/E3-sammanfattning (V.23)

E3-konferenserna är över för det här året och om man läst mina tankar kring E3 vet man att jag blev besviken. Vi fick se få överraskningar och rollspelen fick ovanligt lite uppmärksamhet.

Ett av veckans kanske mest spännande RPG-utannonsering är Code of Princess till Nintendo 3DS. Har man spelat Saturn-klassikern Guardian Heroes som även finns på XBLA kommer det att kännas igen. Samma team ligger bakom båda titlarna och båda två kombinerar rollspel med beatem up-baserade strider.
Code of Princess finns redan ute i Japan och i höst tar Atlus över det till Nordamerika.

Ytterligare en amerikansk utgivare som avslöjat en ny lokalisering är Aksys med strategirollspelet Ragnarok Tactics till PSP. Även denna release är planerad till hösten och nedan kan man se en japansk trailer.

Fire Emblem – Awakening till 3DS kommer som redan känt till Europa. Nu kan även vi med amerikanska enheter se fram emot en release då Nintendo avslöjat nyheten via Twitter.

Något Final Fantasy XIII Versus hade Square Enix inte med sig till E3 i år. Istället fick vi se deras kommande Final Fantasy Dimensions till iOS och Android. Som ni ser på bilderna nedan handlar det om nyretro och likt Final Fantasy V kommer spelet att innehålla ett jobbsystem med klasser som krigare, magier och tjuvar. Spelet släpps redan i sommar.

Ytterligare ett iOS-spel som Square Enix hade med sig var nyutannonseringen Drakerider. I nuläget finns inte så mycket matnyttig information men en japansk trailer finns ute för beskådning.

Under förra månaden registrerade Square Enix domänen Agni’s Philosophy. Nu har det visat sig att namnet hänger ihop med en teknikdemo företaget släppt. Detta är än så länge inget kommande spel utan en demonstration av vad Square vill uppnå under nästa generation när det kommer till grafik. Resultatet ser riktigt bra ut.

Avslutningsvis har många nya trailers från blandade spel dykt. De flesta kan ses nedan.

Theatrhythm – Final Fantasy (3DS):

Kingdom Hearts 3D (3DS):

Super Paper Mario – Sticker Star (3DS):

Soul Sacrifice (Vita):

Dynasty Warriors Empires (PS3):

Devil Summoner – Soul Hackers (3DS):

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

Veckans Tips:

Som spelsamlare vill man ta hand om sina spel. Kartonger till exempelvis Super Nintendo eller GBA kan lätt slitas och skicket försämras. Under förra veckan hittade jag en sida i Nordamerika som säljer genomskinliga plastfodral i olika storlekar för att passa kartonger och även lösa kassetter. Jag fick hem min första beställning i veckan och är riktigt nöjd med både produkterna och priset. Hemsidan nås här.

Spelat i Veckan:

Större delen av veckans lediga tid har spenderats tittandes på E3-konferenserna. Spelande har därför hamnat efter lite grann.

En titel som däremot hunnit testats är Mistwalkers bortglömda strategirollspel ASH- Archaic Sealed Heat. Spelet kommer antagligen inte att släppas utanför Japan så efter att hittat det för en hundring blev det ett köp.
Utan en guide kommer språkbarriären däremot att bli ett problem. Det finns nästan ingen engelsk dialog och även om stridernas menyer är enkla att navigera kommer man gå miste om berättelsen. Det är en skam att Mistwalker-titeln Away – Shuffle Dungeon når hit medan ASH inte gör det.

Annonser

2 Responses to Veckans händelser/E3-sammanfattning (V.23)

 1. Lania skriver:

  Jag önskade att jag kunde spela ASH eller Soma Bringer. :/ Skit att jag inte lärt mig japanska. Jag får nöja mig med musiken istället. Vad tycker du om spelet?

  • Jag kan inte heller någon japanska så berättelsen är svår att hänga med i. Annars gillar jag själva speluppläget och då det är kapitelindelat är det ganska importvänligt. Man behöver aldrig irra runt och leta vart man ska.
   Det påminner en hel del om SMT – Devil Survivor där man kombinerar strategirollspel med lite mer traditionell strider. dvs att man rör sig på ett spelbräde men när det blir strid går man in i en traditionell stridsskärm.
   Jag har letat efter en engelsk översättning att ha brevid mig när jag spelar men det verkar inte finnas någon än.
   Jag kommer nog lägga det på hyllan tills det finns en sådan eller tills jag lärt mig japanska 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: