Veckans händelser (V.33)

Gamescom-mässan gick av stapeln under veckan och efter en lugn sommar med ändå spännande relaser som Gungnir, Growlancer och Kingdom Hearts 3D så har nyheterna börjat ta fart igen.

Square Enix minst sagt problemdrabbade Final Fantasy XIV Online kommer framöver att få en nystart i och med Final Fantasy XIV – A Realm Reborn. Under Gamescom har man visat upp lite gameplay och nya inslag är bland annat ”limit breaks” och en hoppfunktion.
När spelet har sin PC- och PS3-release är ännu inte annonserat men betaverisonen drar igång under vintern 2012.

Ett annat Final Fantasy-spel som däremot har ett releasedatum är PSP-remaken av Final Fantasy III. Den 20 september når det Japan och har man missat det finns engelska som språkval.
Grafikmässigt handlar det inte om någon jätteförbättring om man jämför med Iphone/Ipad-versionen. Nedan är en ny trailer.

Tales of Graces f släpps snart på våra breddgrader och Tales of Xillia har nyligen blivit utannonserat för en 2013-release. I Japan ligger man några spel före och Namco Bandai har under veckan visat upp Tales of Xillia 2’s actionfyllda strider.

Sonys bärbara Vita drunknar inte i speltitlar just nu men i och med Atlus Persona 4 har alla rollspelsfantaster ett riktigt mästerverk att se fram emot. Atlus USA har nu fastställt november månad som releaseperiod. Konsolen är regionsfri så vi i Europa behöver inte vänta på en eventuellt senare release.

Företaget Grindhouse (fd Team GrisGris) har nu en uppföljare till PSP-titeln Corpse Party under utveckling. Corpse Party 2 – Dead Patient är titeln och under vintern släpps spelet i Japan till PC.
Likt föregångaren handlar det om en visuell novell kombinerat med äventyrsspel och denna gång kommer man att få följa Ayame när hon vaknar upp utan minne i ett övergivet sjukhus utan någon utväg.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– The Last Story (Wii, US)
– Alundra (PSN – PSOne Classics, EU)

Veckans tips:

Svenska Ludendi sänder i skrivande stund och fram tills imorgon, söndag, ett speedrunmaraton (ESA: European Speedster Assembly). Över 1500 dollar är redan insamlat och många sköna speedruns har genomförts. Sidan med stream nås här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: