Veckans händelser (V.34)

Square Enix senaste Final Fantasy-titel, Final Fantasy Dimensions, har nu både blivit prissatt och fått ett releasedatum. Den 31 augusti läggs spelet upp till försäljning för Android-, iPhone-, iPod Touch- samt iPad-ägare. Priset kommer att vara något högre än vad många mobilanvändare är vana vid och landa på $28.99 (ca 200 kr).
Vill man inte inhandla hela spelet så är prologen gratis, episod 1 $2.99 och episod 2-4 $9.99 styck.

Square Enix har också varit flitiga med att öppna upp två helt nya hemsidor under veckan.
Den ena har rubriken ”A Storm Gathers” och gäller fortsättningen på Lightning’s saga i Final Fantasy XIII. Den 1 september kommer projektet att avslöjas och detta, passande nog, under företagets konferens som hålls då. Sidan nås här.

Den andra sidan som har dykt upp är desto mer kryptisk. Nedräckningen för projektets avslöjande är i skrivande stund ungefär en dag bort men redan nu kan vi med stor sannolikhet förbereda oss på att det har och göra med The World Ends With You.
Antagligen rör det sig om en remake eller portning av originalet till iPhone och iPad då Square Enix av misstag råkat lägga upp spelets nyinspelade soundtrack.
Men spekulationerna stannar inte där för en av översättarna, Brian Gray, twittrade ”Before everyone decides twewy countdown is over, they might want to wait for the countdown to be over”. Kanske kommer en efterlängtad uppföljare ändå? Hemsidan.

Har du som jag förhandsbokat den amerikanska PS3-utgåvan av Mugen Souls som skulle ha hittat ut under september så kommer du att få vänta ett tag till. Nis America har nu meddelat att releasen är uppskjuten tills den 16 oktober.
Den europeiska utgåvan släpps fortfarande den 28 september som tidigare planerat.
Nedan är en ny trailer med fokus på spelets strider.

Playstation Vitas kommande actionrollspel Ragnarok Odyssey kommer att släppas av Xseed i Nordamerika under oktober månad. Spelet kommer även att få en limiterad utgåva innehållande soundtrack, guidebok och 10 stycken monsterkort. Har man missat denna titel har Xseed även släppt en ny trailer under den gångna veckan.

Under veckan har en ganska annorlunda annons dykt upp på Ebay. Det är en prototyp av Final Fantasy II till Nintendo 8-bitars som ursprungligen skulle ha haft en release i Nordamerika. Denna kassett är alltså från tiden då Square USA fortfarande jobbade med att översätta spelet så dialogerna har både rena stavfel och en del märkliga ordval.
Projektet kom ändå en lång bit på vägen innan det lades ner och både loga, framsida för förpackningen och undertiteln Dark Shadow Over Palakia var bestämt.
Som Final fantasy-samlare har jag under en längre tid varit intresserad av spelet men $50000 (köp nu-priset) är lite i överkant.

Slutligen har det bjudits på lite nya trailers från Tales of Xillia 2, Way of the Samurai 4 samt Time and Eternity. Håll till godo!

källa: Siliconera

Veckans releaser:

– Legasista (PS3 via PSN, EU/US)
– Way of the Samurai 4 (PS3 via PSN, US)
– Dark Souls – Prepare to Die Edition (PC/Steam, EU/US)

Veckans tips:

Den här veckan måste jag tipsa alla Japanimportspelare att kolla in Japanspel på Tradera. Priserna är ungefär samma som direkt från Japan men leveranserna går bra mycket snabbare och någon tull åker man inte på.
Jag vet också att dem kan modifiera konsoler efter önskemål vilket alltid är trevligt. Själv väntar jag förväntansfullt på min skärmbelysta Wonderswan Color.

Annonser

2 Responses to Veckans händelser (V.34)

  1. fredJ / Japanspel skriver:

    Tack för länken till mig. Nackdelen med låga priser är att de bra sakerna blir sålda rätt omgående och det tar tid att få in nytt. Men det kommer mera.

  2. Fredrik skriver:

    Tack för Traderalänken, även om jag troligtvis inte kommer inte använda den. Har tidigare aldrig importerat spel, bara soundtrack och noter till soundtrack. Men visst tar det ett tag innan jag får grejerna, 3 veckor eller så brukar det ta från CDJapan.

    Samtidigt så känns det som om det kanske skulle vara en bra ide, pluggade japanska på universitetet men har inte riktigt använt språket sen dess så jag är oerhört rostig, speciellt när det kommer till alla kanjitecken. Så spelandet kanske skulle få mig att bli lite mindre rostig.

    Fast det var lite kul i våras när jag genom jobbet spelade innebandy med några japanska personer och efter en del engelskt prat bytte jag plötsligt till japanska. Dom blev väldigt imponerade! Nåja, sa dom i alla fall 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: