Veckans händelser (V.35)

Mycket har hunnit hända under veckan och större delen av alla nyheter är det Square Enix som stått för.

Lightning Returns – Final Fantasy XIII är seriens nyutannonserade del och även den slutliga berättelsen för Lightning.
En nyhet för spelet är bland annat den 13 dagar långa domedagsklockan som tickar nedåt när spelaren gör olika handlingar.
Världen vi besöker denna gång är Novus Partus som består av 4 stycken öar.
En release är att vänta till både Playstation 3 och Xbox 360 2013.

Ett annat spel Square Enix visat upp mer av är nysatsningen Final Fantasy XIV – A Realm Reborn. Trailern kan ses nedan.

Förra veckan spekulerades det vilt kring Squares hemsida som räknade ner till en ny utannonsering som rörde The World Ends With You. Det blev ingen uppföljare till spelet utan visade sig istället vara en Iphone-remake.
Spelet har redan hittat ut på App Store och några uppmärksamma spelare har i slutscenen hittat texten ”New 7 Days”. Kanske får vi en uppföljare ändå.

Final Fantasy-serien fyller som känt 25 i år och nu har Square Enix visat upp seriens absolut mest innehållsrika utgåva. Det är Final Fantasy 25th Anniversary Ultimate Box som innehåller Final Fantasy 1-13 (PS1-, PSP-, PS2- och PS3-utgåvorna), en DVD, en artbook, två skivor med musik, en tavla och en kod för ”Mogu Mogu”-örhängen i Final Fantasy XIV. Priset ligger på 35000 yen (ca 3000 kr) och släpps den 18 december via Square Enix E-butik i Japan. Chanserna för en västerländsk release är ganska små.

Sony har äntligen låtit Vitan bli kompatibel med digitala Playstation 1-klassiker. Totalt har Sony lyckats överföra ett hundratal spel där vi bland annat finner Wild Arms, Arc the Lad, Final Fantasy V-IX, Front Mission 3, Vagrant Story och Alundra. Hela europeiska listan kan läsas här.

Under Nintendo-konferensen som pågått i veckan visade Nintendo upp lite mer av kommande Bravely Default – Flying Fairy till 3DS. Spelet kommer att innehålla ett jobbsystem med över 20 klasser och 300 förmågor att lära sig. Den 11 oktober når titeln Japan.

Sedan en tid tillbaks har vi känt till att Atlus utvecklar Shin Megami Tensei IV till Nintendo 3DS. Under veckan har man slutligen visat upp spelets första trailer som kan beskådas nedan. Likt föregångaren Shin Megami Tensei – Lucifer’s Call (dvs 3:an) är det producenten Kazuyuki Yamai som ligger bakom spelet. 2013 ska det släppas i Japan.

Källa: Siliconera, vg247

Veckans releaser:

– Tales of Graces f (PS3, EU)
– Final Fantasy Dimensions (App Store, EU/US)
– The World Ends With You Solo Remix (App Store, EU/US)
– Record of Agarest War Zero (PS3 via PSN, US)

Veckans tips:

Spelat i veckan:

Det är svårt att tänka sig att tio år har hunnit passera sedan det första Kingdom Hearts-spelet hittade ut. Då var serien en spännande kombination mellan Disney och Square men idag, när jag tio år senare sitter med Kingdom Hearts 3D, känner jag inte riktigt samma spänning längre.
Trots det är Kingdom Hearts 3D Nintendos bästa Kingdom Hearts-del och ”flowmotion”-systemet som gör att jag kan glida på räcken eller studsa mellan väggar känns riktigt intressant. Nu väntar jag bara på att berättelsen ska komma igång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: