Höstens hetaste releaser (2012)

Hösten står inför dörren och även om det innebär regn, kyla och mörka dagar är det också en period då spelbranschen oftast går på högvarv.
I år känns däremot releaserna allt färre och många av dem ganska ointressanta. En förklaring är såklart att nästa generation redan börjat smyga sig på och flera konsoler börjar närma sig slutet.
Konsolerna som ser allra hetast ut i höst är inte de stationära utan istället 3DS:en och Vitan. Kanske är det på tiden också!
Nedan är mina 5 mest efterlängtade titlar för hösten 2012.

5. Zero Escape – Virtue’s Last Reward
Till: PSV, 3DS
När: 23 oktober (US), november (EU)
Vad: Zero Escape är uppföljaren till den visuella novellen och äventyrsspelet 999 som släpptes i Nordamerika 2010 till Nintendo DS.
Återigen är det en kallblodig rysare där man likt The Cube- eller Saw-filmerna kidnappats och blivit inlåst med endast en utväg; Spela med i mördarens spel eller dö.
Håller Zero Escape samma nivå som originalet kan vi vänta oss en välskriven berättelse, alternativa slut och flera kluriga pussel.

4. Code of Princess
Till: 3DS
När: 9 oktober (US)
Vad: Atlus är en stor anledning till att importera en amerikansk 3DS. Nu i oktober släpper företaget actionrollspelet Code of Princess och om det ska nå Europa ligger det antagligen i Ghostlights händer.
Likt Guardian Heroes till Saturn och XBLA handlar det om ett actionrollspel med klassiska beat-em-up-baserade strider. En och annan prinsessa är också att vänta.

3. Dark Souls – Prepare to Die Edition
Till: PS3, 360 (redan ute till PC)
När: Vintern 2012 (EU, US)
Vad: Dark Souls i sig är som Demon’s Souls en av generationens och spelhistoriens bästa actionrollspel. Prepare to Die Edition innehåller samma mästerverk fast med nytt material som nya bossar, fiender, områden, vapen och items.
Spelet finns redan ute till PC och senare under hösten når det även PS3 och 360 i form av DLC och en fysisk utgåva.
Återigen ska jag besöka Dark Souls brutala värld men denna gång få smaka på nya nederlag!

2. Paper Mario – Sticker Star
Till: 3DS
När: 11 november (US)
Vad: Paper Mario är tillbaks igen och som vanligt är det svårt att få nog av Nintendos mustaschprydde rörmokare.
Tillskillnad från föregångaren Super Paper Mario till Wii där man kombinerade rollspel med plattformshoppande återvänder 3DS-titeln till seriens tidigare delar med turbaserade strider och knapptryckningar i rätt ögonblick.

1. Persona 4 Golden
Till: PSV
När: 20 november (US)
Vad: Under hösten gör ett av tidernas bästa rollspel comeback till Sonys nya kraftpaket. Har man ännu inte provat på Persona 4s japanska skolliv, mystiska tv-världar och oförklarliga mord är det hög tid för det nu.
För alla veteraner lovas nytt material och om remaken är lika välgjord som Persona 3 Portable har även vi något att se fram emot.

Övriga releaser: Pokémon White/Black 2 (DS: EU, US), One Piece – Pirate Warriors (PS3: EU, US), Mugen Souls (PS3: EU, US), Way of the Samurai 4 (PS3: EU), Ragnarok Tactics (PSP, US), Final Fantasy III (PSP: JP (engelska)), New Little King’s Story (PSV: EU, US), Ragnarok Odyssey (PSV: US), Persona 4 Arena (PS3, 360: EU).

Annonser

4 Responses to Höstens hetaste releaser (2012)

 1. Fredrik skriver:

  Way of the Samurai 4 är det spel jag ser fram emot mest, då jag gillar dom tidigare spelen väldigt mycket. Spelen är lite bökiga och inte värst polerade, men oerhört charmiga och jag gillar att storyn grenar ut sig så väldigt mycket beroende på vad man gör och har många olika slut.

  Ser även fram emot Dishonored väldigt mycket, men det är ju inget japanskt spel.

  Och så förhandsbokade jag Ni No Kuni – Wizard’s Edition tidigare i morse, men det släpps ju först nästa år. Men oj vad jag ser fram emot det!

  • Jag har väldigt dålig koll på Way of the Samurai-serien. Kommer antagligen inhandla 4:an dock. Jag antar att delarna är fristående? Hur är det annars med RPG-element? Har man någon form av exp, items, vapen osv? Var faktiskt lite osäker på om jag skulle ta med spelet på bloggen lr ej.

   • Fredrik skriver:

    Jo, dom är helt fristående, så det är inget man behöver oroa sig för.

    Själv som person så har man inga exp, utan det handlar helt om alla vapen. Finns mängder av olika svärd i spelen, och dom blir bättre ju mer dom använts (så länge dom inte går sönder), och kan uppgraderas och så. I WotS3 så är level 50 max för ett svärd.

    Och så finns det flera olika svärdstilar också, varje svärd använder en viss stil, som har olika sorters attacker osv så man lär sig mer attacker inom svärdstilen . Detta är dock något jag är väldigt dålig på, i WotS3 så använde jag i stort sett samma stil hela tiden (så fort jag hade fått ett svärd för den svärdstil jag tycker är mest ”cool”) och exprimenterade inte med olika attacker heller så jag lärde mig inte alla attacker stilen innehåller trots alla timmar jag lagt ner på det. Tog inte en enda av dom 11 svärdstils-trofeer som spelet har.

    När man sedan spelar om spelet så får man även behålla sina svärd, vilket gör spelgenomgången märkbart lättare. Att spela om spelet är egentligen den stora grejen med serien, spelen är korta men oerhört utgrenade med mängder av olika slut. Så det uppmuntras att spela om och göra saker och ting annorlunda.

    Och så finns det föremål som kan användas också, för hälsa osv.

   • Tack för infon! Blev lite mer sugen på spelet nu.
    Skönt att vi Europa tillskillnad från Usa får en fysisk release.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: