Veckans händelser (V.37)

Såhär veckan innan Tokyo Game Show drar igång är det nästan bara Nintendo som slagit på den stora trumman. Nintendo kommer som vanligt inte att delta på mässan utan höll sin egen Wii U-konferens under veckan.
Den 30 november når konsolen oss i Europa (18 november i Nordamerika) och för stunden har man utannonserat rollspel som Dragon Quest X, Monster Hunter 3 Ultimate (även till 3DS), Warriors Orochi 3 Hyper samt Monolith Softs kommande och okända spel. Vi i Europa har ännu inte fått några prisuppgifter men baserat på de japanska och amerikanska uppgifterna borde priset landa på 3000-3500 (Basic 8GB) och 3500-4000 (Premium 32GB).

Förra veckan fick vi reda på vad Sony, Namco Bandai och Square Enix har med sig till årets TGS. Denna vecka har också Konami avslöjat sina TGS-spel och bortsett från actiontitlar som Metal Gear Rising, Silent Hill Downpour och Zone of the Enders HD Collection finner vi Silent Hill – Book of Memories (”horror action RPG”) och Metal Gears Solid – Social Ops (”RPG”). Något Suikoden VI står som förväntat inte med på listan.

Fotbollsfesten fortsätter den 13 december i Japan då  Level 5 släpper 3DS-titeln Inazuma Eleven Go 2 – Chrono Stone. Någon inforamtion om det når Europa finns ännu inte utan vi från nöja oss med kommande Inazuma Eleven Strikers till Wii.

I en intervju med Siliconera har Tales of-producenten Hideo Baba svarat på frågan om vilken del i serien han gärna vill se släppas i väst. Själv får han många förfrågningar kring Tales of Vesperia till Playstation 3 men personligen vill han låta spelare ta del av Tales of Hearts till DS. En anledning är då teamet verkligen pressat DS:ens kapacitet.
Passande nog avslutar han med att tillägga att inga planer finns för en engelsk release.
Vilket spel är din favorit i serien och vilket vill du helst se släppas utanför Japan? Personligen väljer jag Tales of the Abyss och Tales of Hearts eller Tales of Xillia 2.

Slutligen för veckan har Nintendo släppt ett par nya trailers för de kommande Pokémon White 2 och Black 2 till Nintendo DS. Spelen släpps i Nordamerika den 7 oktober och Europa den 12 oktober.

Källa: Siliconera, rpgfan

Veckans releaser:

– Guardian Cross (EU, iOS)
– La Pucelle – Tactics (US, PSN – PS2 Classics)
– Zelda II – The Adventure of Link (EU, 3DS via VC)
– Mystical Ninja Starring Goemon (US, 3DS via VC)

Veckans tips:

Även om en stor del av alla (framförallt stationära) rollspel idag hittar ut till väst har det inte alltid varit så. Under NES och Famicom tiden släpptes det otroligt mycket rollspel i hemlandet som också stannade där. Tack och lov finns det eldsjälar som i efterhand översatt spelen så alla kan ta del av dem. Jag som samlare har svårt för att sitta framför datorn med en emulator utan vill uppleva spelet på kassett och vid en konsol.

För er som också vill kunna uppleva klassiker som Sweet Home, Radia Senki eller Earthbound (Mother) som det var tänkt tycker jag ska kolla in The NES Dump där Joe kan sätta ihop det mesta. Vill man istället ha ursprungliga Famicom-kassetter vet jag att Japanspel på Tradera även kan ordna det.

(Versionen av FF2 på bilden är samma som den prototyp som lades upp på Ebay nyligen. Antagligen hade Kassetten sett ut som denna om spelet skulle ha kommit ut i Nordamerika. Designen på logan är Squares egna.)

Spelat i veckan:

Trots en relativt nyinköpt Vita och en veckas gammal TV är det Iphonen som gått varmast senaste tiden. Som förra veckan har jag fortsatt med Final Fantasy Dimensions som ännu, efter 20 timmars speltid, frambringar nostalgi.

Den andra titeln är remaken av The World Ends With You.
När jag för några år sedan spelade spelet för första gången hade jag svårt att hålla med hyllningskören. Berättelsen och J-popmusiken var riktigt bra men efter några timmars spelande stod jag inte ut med striderna som bara kändes röriga.
Nu i remaken känner jag inte så längre och striderna flyter för det mesta på. Denna gång har man bara en skärm och oftast är det Neku man styr medan hans kompanjon får komma in då och då. Styrningen fungerar för övrigt riktigt bra på pekskärmen.

Annonser

2 Responses to Veckans händelser (V.37)

  1. Alex skriver:

    Jag ser inga fel med maskinen Wii U men spelen har inte övertygat mig än. Komemr väntamed att köpa den.
    Min favorit är också Abyss. Håller med det du skrev om Graces f i ett tidgare inlägg. Ett bra spel men långt ifrån de bästa i serien.
    Helst vill jag nog se Rebirth till PSP eller Hearts till DS släppas i europa.
    Blev sugen på att beställa Earthbound, tack för länken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: