Veckans händelser (V.39)

För stunden håller NIS och deras Disgaea-team på att utveckla ett helt nytt rollspel till Playstation 3 för att fira företagets 20-årsjubileum. Titeln är The God and Fate Revolution Paradox (Kamisama to Unmei Kakumei no Paradox) och är ett strategirollspel med element från rogulike-genren. Den 20 december släpps spelet i Japan.

Med snart en vecka kvar till den amerikanska releasen av Code of Princess till Nintendo 3DS låter utgivarna Atlus visa upp mer av detta actionrollspel. Den första tryckningen som hittar ut den 9 oktober kommer att innehålla en soundtrack-skiva och en art book.

2010 släppte utvecklarna Liar-Soft den visuella novellen Shiei no Sona-Nyl – What a Beautiful Memories exklusivt i Japan till PC. Framöver kommer titeln även att hitta ut till PSP och om den denna gång når väst är oklart.
Spelet utspelar sig i ett alternativt New York 1907 där man i rollen som Lily, tjejen som vaknar upp utan minne, inser att hela staden är övergiven.

Förra årets släpptes The Legend of Heroes – Trails in the Sky till PSP i både Europa och Nordamerika. Nu har utvecklarna Falcom utannonserat en PSP-remaster av spelet till Playstation 3. Den stora förändringen är grafiken som förbättrats något men möjligheten finns också att ladda din sparade PSP-fil för att fortsätta spela stationärt.
Då spelet redan är översatt till engelska är det inte helt omöjligt att Xseed eller Ghostlight (de två utgivarna sedan tidigare) släpper spelet på nytt.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– Mugen Souls (EU, PS3)
– One Piece – Pirate Warriors (US, PS3 via PSN)
– Final Fantasy III (EU/US, PSP via PSN)
– New Little Kings Story (EU, PSV/PSN)
– Inazuma Eleven – Strikers (EU, Wii)

Veckans tips:

Även om skärmen på dagens bärbara konsoler (tex iPhone, PSV, 3DS) håller en hög standard är ljudet och högtalarna oftast ganska mediokra. Att plugga in ett par ordentliga hörlurar ger nästan en helt ny upplevelse och att exempelvis spela mästerverket Radiant Historia på DS:ens ”Rusta-högtalare” är en synd.
Många gånger är också hörlurarna som medföljer konsolerna (om det gör det) av riktigt dålig kvalité (framförallt PSP:ns och iPhonens).
Själv använder jag Jays-hörlurarna som kommer i olika modeller och prisklasser. Dom dyrare modellerna på 6-800 kr ger riktigt bra ljud men även de billigare på 2-300 kr fungerar bra.
Spelar du mycket bärbart kan jag varmt rekommendera dessa hörlurar som både är trasselfria och tar lite plats.

Spelat i veckan:

På grund av mycket jobb har jag inte hunnit med många timmars spelande eller bloggande för den delen.

Efter Final Fantasy Dimensions har suget efter en till FF-titel varit stort och för ovanlighetens skull har jag gett mig på Final Fantasy IX som redan klarats av två gånger tidigare.
Första gången jag stiftade bekantskap med spelet var under julen 2000 när jag fick spelet i julklapp. Det var importerat och köpt direkt i Nordamerika men ganska snabbt märkte jag att det var en piratkopia. För stunden kunde jag inte bry mig mindre då det antagligen var det bästa jag någonsin upplevt.
Vid den tiden överträffade spelet den legendariska sjuan men när jag 6-7 år senare gav mig på min andra spelrunda nådde det inte riktigt samma höjder.
Idag är det ett spel som ligger högt upp på listan men som inte kammar hem guldet.
Får man önska sig hur Final Fantasy XV ska se ut skulle en tillbakagång till seriens rötter likt Final Fantasy IX med svarta magiker, luftskepp och riddare i sagomiljöer vara ett själklart val.
Hur hoppas du Final Fantasy XV blir?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: