Veckans händelser (V.40)

En av mina mer efterlängtade titlar är den visuella novellen och äventyrsspelet Zero Escape – Virtue’s Last Reward till Playstation Vita och Nintendo 3DS. Under konferensen Nintendo Direct som hölls under veckan visades spelet upp på engelska för första gången.
Har du spelet 999 till DS vet du på ett ungefär vad som väntar då detta är dess uppföljare.

En annan titel som det pratades mer om under Nintendo Direct var strategirollspelet Fire Emblem – Awakening till 3DS. Vi har en längre tid vetat att spelet kommer att komma men inte när. Nu har Nintendo avslöjat att det släpps under det andra kvartalet 2013 i Europa.
Nordamerika får det också under 2013.

Atlus kommande och för stunden kanske största projekt är Shin Megami Tensei IV till 3DS. Efter att ha fått se kortare trailers med lite gameplay tidigare har man nu visat upp mer av spelet nedan.

Atlus har också Etrian Odyssey IV – Legends of the Titan på gång och nu vet vi att spelet når Nordamerikanska 3DS-ägare tidigt 2013.

En ny PSP-titel som under veckan har utannonserats för oss i väst är Elminage Original. Likt spel som Etrian Odyssey eller Unchained Blades är det en dungeon crawler som utvecklarna Starfish för första gången släpper utanför Japan.
Elminage Original är första delen i serien som ursprungligen släpptes till Playstation 2 2008.
PSP:n lever än!

Sony fortsätter att uppdatera Vitans PSN med PSOne Classics. Denna vecka har Sony America bland annat lagt upp Breath of Fire IV, flera Final Fantasy-spel, Parasite Eve 1-2, Xenogears, Chrono-spelen, Vagrant Story mm.

Källa: Siliconera

Veckans tips:

Denna vecka tänkte jag tipsa om Happy Console Gamers senaste film som ligger uppe gratis på Youtube. Vanligtvis brukar han recensera och prata spel men denna gång är det en timmes långtfilm. Bortsett från slutet var filmen både rolig och nördig. Länk: Happy Console Gamer – The Movie

Spelat i veckan:

Det har blivit mindre JRPG:n under veckan och mer zombieaction då Resident Evil 6 släpptes.
Jag är stort fan av serien, älskar framförallt ettan men har inte känt någon jättehype för den senaste delen.
Spelet har fått ganska blandat kritik och många har inte varit rädda för att totalsåga det. Utan att säga att det är dåligt håller jag med i mycket av kritiken som riktats mot QTE-momenten, det alldeles för actioninriktade spåret serien tagit och atmosfären som inte är särskilt skrämmande.
Jag hoppas Capcom går tillbaks till rötterna framöver utan att handikappa kontrollen, tonar ner actionmomenten, arbetar mer på miljöerna/stämningen och låter oss tänka lite mer.

Annonser

4 Responses to Veckans händelser (V.40)

 1. Fredrik skriver:

  Aldrig spelat något tidigare spel av Etrian Odyssey, men snubblade över fyrans soundtrack på youtube tidigare i somras och tycker det är helt fantastiskt. Så om det släpps här i Europa så blir det ett köp för min del.

  Och så släpptes Way of the Samurai 4 förra veckan och nu kommer en drös med spel, bla Castlevania: Symphony of the Night på EU PSN och andra icke-japanska spel jag är intresserad av så som XCOM och Dishonored. Mycket som ska spelas, och tyvärr så har jag väldigt ont om tid för spelande för tillfället. Tråkigt.

  • Jag har bara spelat trean och den var bra. Gillar att man får rita kartorna själv.
   Vilken tid det tog för Castlevania att hitta ut då. Funnit många år på 360:n. Oavsett är det ett av mina favoritspel och du har något att se fram emot om du inte spelat det tidigare.
   Ska själv försöka klämma in Way of the Samurai 4 framöver.

   • Fredrik skriver:

    Lite besviken är jag nu allt, Castlevania släpptes inte på EU PSN idag, trots att Konami Europe sa förra veckan att det skulle göra det.

 2. Tråkigt. Sånt är alltid lika irriterande när man ställt in sig på en release.
  Själv sitter jag och väntar på att Castlevania till Nes ska trilla ner i brevlådan. Föredrar egentligen ”RPG-delarna” i serien men spelat igenom alla redan.
  Får hoppas att det släpps till nästa uppdatering då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: