Veckans händelser (V.41)

En av vitans kommande och nyutvecklade(!) rollspel, Ragnarok Odyssey, har nu fått ett fast releasedatum. Den 30 oktober når actionrollspelet Nordamerika och senare i år även Europa.
Ragnarok Odyssey är utvecklat av Gamearts (Lunar-serien) och erbjuder både offline- och onlinespelande.

Ytterligare ett Vita-rollspel man bör hålla koll på när det släpps i Nordamerika den 20 november eller Europa till våren är Persona 4 – Golden. Har du redan spelat originalet till Playstation 2 presenterar Atlus flera nya inslag i trailern nedan.

I mars 2013 släpper Capcom Monster Hunter 3 Ultimate till Wii U och 3DS i Europa och Nordamerika. Ett par skillnader mellan versionerna är att spelet stödjer 1080p och online multiplayer till Wii U. Nedan är en helt ny trailer från spelet.

Förra året utannonserade Level 5 spelet Youkai Watch under sitt egna event Level 5 World. Då sades inget om dess format men nu vet vi att Youkai Watch kommer att släppas till Nintendo 3DS. Spelet kretsar kring en pojke som tack vare en magisk klocka kan prata med spöken. Något releasedatum finns ännu inte.

Square Enix har under veckan för första gången skickat ut bilder som kan beskådas nedan på Final Fantasy XIV – A Realm Reborn till Playstation 3. Kommer du ge Squares MMORPG en andra chans?

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– Pokémon Black/White 2 (EU, DS)
– Code of Princess (US, 3DS)
– Way of the Samurai 4 (EU, PS3 via PSN)
– Hana Samurai – Art of the Sword (EU, 3DS eShop)
– DemonSouls (EU, iOS)
– Lengend (EU, iOS)
– Cafe 0 – The Drowned Mermaid (EU, iOS)
– Dungeon Blade (EU, iOS)

Mitt val: Även om Way of the Samurai 4 verkar intressant efter att jag fått lite mer info om det är actionrollspelet Code of Princess veckans hetaste release. Gillar du gamla brawlers med RPG-element i sig likt Guardian Heroes är detta väl värt att kolla in. Vilket är ditt val?

Veckans tips:

Gamestop är kanske inte den bästa butiken att vända sig till om man vill ha spel till bra priser. Däremot händer det att deras PS2-, Gamecube- eller xbox-lådor är fyllda av fynd. Under året har jag själv funnit Zelda – Wind Waker, Dark Chronicle och Yu-Gi-Oh! The Falsebound Kingdom i mintskick för ungefär 40-50 kr styck.
Problemet är bara deras Void-markering som både ser illa ut och är svåra att få bort. Efter att ha prövat olika metoder har jag funnit den bästa lösningen som jag tänkte tipsa om.
Med hjälp av silvertejp lossnar det mesta efter några ”ryck” och det sista kan lätt pillas bort med en slö kniv och lite limborttagning. Akta så omslaget inte tar skada bara!

Spelat i veckan:

Ett av spelen jag påbörjade i somras men som jag ännu inte skrivit någonting om är PSP-titeln Fate/Extra. Under helgen har jag fortsatt och ligger ungefär 5 timmar in.

Spelet påminner en hel del om Persona 3 i allt från skolområdet man befinner sig på, i design och färgsättning samt tidsaspekten.
Skolan är egentligen en virtuell värld där man vaknat upp utan något minne. För sin överlevnad måste man slåss mot andra skolungdomar med hjälp av sin ”servant” som slåss vid ens sida. Varje vecka får man en ny motståndare som ska besegras och inför matchen gäller det att själv bli starkare men också att hitta information om sin motståndare.
Bortsett från det något enformiga sten, sax eller påse-stridssystemet är det ett riktigt bra rollspel/dungeon crawler/visuell novell.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: