Veckans händelser (V.42)

Gusts Atelier-serie har senaste åren sett många västerländska releaser i form av bland annat Atelier Rorona, Totori och Meruru. Den senaste och fjortonde delen Atelier Ayesha har nu i veckan blivit utannonserat för Europa genom utgivarna Tecmo Koei. Spelet släpps kvartal ett 2013 till Playstation 3.

Disgaea-utvecklarna NIS har 20-årsjubileum i år och tidigare avslöjade man det mystiska projektet Project D. Nu har titeln avtäckts och det handlar om Disgaea Dimension 2 som släpps i Japan den 30 mars 2013 till Playstation 3. Mer info om spelet kommer finnas på hemsidan som nås här.

En annan titel som NIS har under utveckling är strategirollspelet The God and Fate Revolution Paradox till Playstation 3. Nedan finns en trailer att beskåda för den som är intresserad. Spelet släpps i Japan den 24 januari.

Utvecklarna NHN Hangame som bland annat utvecklat Picotto Knights tillsammans med Game Arts har nu ett nytt projekt i samarbete med Square Enix. Hemsidan som ligger uppe ger oss datumet 2012.10.25 och då vet vi antagligen mer om spelet. Tittar man på figurerna (som är röliga på hemsidan) verkar det handla om ett klassiskt konsolrollspel.

Även om Phantasy Star 5 känns väldigt långt borta är det roligt att Sega inte gett upp sitt RPG-utvecklande. I veckan har man visat upp den kommande titeln Demon Tribe till iOS där man bekämpar demoner samtidigt som man kan förvandlas till en. Många kända namn är med och arbetar på spelet där vi bland annat finner Masayoshi Kikuchi (Yakuza), Ryuta Ueda (Yakuza, Panzer Dragoon) och Riichiro Yamada (Jet Set Radio).

Det andra spelet Sega tillsammans med Wild Arms- och Chaos Rings-utvecklaren Media.Vision har under utveckling är Shining Ark till PSP. Japan har en release att se fram emot under vintern och om det når utanför är ännu okänt.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– Mugen Souls (US, PS3)
– Silent Hill – Book of Memories (US, PSV/PSN)
– FlickRPG – The Cursed Kingdom (EU, iOS)
– Warriors of Odin (EU, iOS/Android)

Mitt val: Att Compile Hearts och NIS America varit inblandade i utvecklingen respektive utgivningen av Mugen Souls märks inte minst på den ”animefärgglada” designen och dialogerna som antagligen kommer att vara fyllda med humor på låg nivå. Det är ett spel som man förmodligen kommer att älska eller att hata. Vart jag ställer mig återstår att se när NISA skeppat hem mitt exemplar innehållande extragodis i form av bla ett soundtrack, samlarfigurer och en badsvamp (!?).

Veckans tips:

Spelat i veckan:

Bortsett från att ha fortsatt med Fate/Extra till PSP har jag också hunnit påbörja Code of Princess till Nintendo 3DS. Har man spelat Guardian Heroes till Sega Saturn eller Xbox Live Arcade vet man vad som väntar. Det är samma utvecklare och spelmotorn är snudd på identisk.
Code of Princess är antagligen inget man spenderar flera timmar framför i sträck utan en istället en rolig och actionfylld RPG-Brawler som man plockar upp då och då.

Annonser

2 Responses to Veckans händelser (V.42)

  1. Nathalie skriver:

    Väntar också på mitt ex av Mugen Souls med allt extrakrafs till av NISA Store, hoppas det är så kul som det verkar=)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: