Veckans händelser (V.43)

3DS-titeln och strategirollspelet Fire Emblem – Awakening kommer som känt att släppas i både Europa och Nordamerika under första halva av 2013. Nu har Nintendo America släppt en trailer på engelska som man kan beskåda nedan.

Förra veckan lade Square Enix upp en hemsida som tydde på att ett nytt spel var under utveckling. Nu har sidan uppdaterats och det handlar om en PC-uppföljare till Bravely Default – Flying Fairy som nyligen släpptes i Japan till Nintendo 3DS.
Titeln är Bravely Default – Praying Brage och utspelar sig 200 år efter originalet. (bilden nedan är från originalet)

Namco Bandai håller verkligen sin Tales of-serie vid liv där man senaste året/en släppt nyutvecklade titlar och remakes på löpande band. Den senaste remaken man avslöjat under veckan är för Tales of Hearts. Ursprungligen kom spelet till Nintendo DS men får nu alltså en release 2013 till Vitan med den nya titeln Tales of Hearts R.

För ett tag sedan rapporterades det om att NIS America tar över Generation of Chaos – Pandora’s Reflection till både Europa och Nordamerika. Spelet släpps till PSP via PSN den 19 (US) respektive 20 februari (EU) nästa år. Nedan är en ny trailer.

Det har nu blivit klart att uppföljaren till Corpse Party som går under namnet Corpse Party – Book of Shadows släpps tack vare Xseed redan i vinter digitalt till PSP i Europa och Nordamerika. Likt originalet är det ett äventyrsspel och visuell novell med stor betoning på skräck.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– Zero Escape – Virue’s Last Reward (US, 3DS/PSV)
– Dark Souls – Prepare to Die Edition (EU, PS3/360 (Även DLC via PSN/XBLA))
– Baroque (EU, PSN – PS2 Games)

Mitt val:  Både den visuella novellen/äventyrsspelet Zero Escape och DLC:en till actionrollspelet Dark Souls är två efterlängtade titlar. I slutändan blev det Dark Souls som jag redan vet är ett mästerverk. Även om Zero Escape passar perfekt i soffan nu i höstmörkret får det vänta några veckor till.

Veckans tips:

Nästa vecka mellan den 1 november till den 4 november pågår vår svenska spelmässa Gamex. Jag missade mässan förra året men denna gång kommer jag vara på plats för att bland annat testa Wii U, flera nya spel och förhoppningsvis hitta några spelfynd.
Ska du till Gamex?

Spelat i veckan:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: