Veckans händelser (V.47)

För några månader sedan avslöjade Dark Horse att de den 28 januari kommer att släppa en engelsk version av boken The Legend of Zelda – Hyrule Historia. Under veckan har man släppt en trailer för boken och även visat upp dess omslag som kan ses nedan.
Dark Horse har bland annat gett ut den 5 kg tunga Amano-boksamlingen The Sky – The Art of Final Fantasy. Den trycktes då bara i 1000 exemplar och även om Hyrule Historia antagligen kommer att få fler tryckningar ska man nog säkra sitt ex innan release om man inte vill betala dyrt på Ebay i efterhand.

Tidigare i år släppte de amerikanska utgivarna Xseed dungeon crawlern Unchained Blades via Playstation Network till PSP.
Titeln är också menad att hitta ut till 3DS:en i Nordamerika men verkar tyvärr komma  som tidigast i december. Anledningen är då Xseed verkar ha en del tekniska problem med 3DS-utgåvan.
Under en frågestund via deras Facebook fick Xseed frågan om det finns några planer på att även ta över uppföljaren Unchained Blades Exxiv till PSP och 3DS. På detta svarade Xseed att man först vill bli klar med originalet men möjligheten finns.
Om något av spelen släpps i Europa är oklart men PSP:n är regionsfri.

Redan den 26 februari 2013 släpper Atlus i Nordamerika den fjärde delen i deras Etrian Odyssey-serie. Etrian Odyssey IV – Legends of the Titan till 3DS kommer att finnas tillgänglig i både fysisk och digital form. Första tryckningen kommer att innehålla lite extra godis i form av en artbook och ett soundtrack.

Leve 5 och Brownie Browns kommande RPG och livssimulator Fantasy Life till 3DS har i veckan fått en ny trailer. Den 27 december når titeln Japan och om Nintendo planerar en västerländsk release är ännu inte känt.

För några veckor sedan visade Square Enix upp en video där vi fick följa med på stadsvandring i staden Gridania från Final Fantasy XIV – A Realm Reborn. Nu har man  släppt en ny video där man fokuserar på skogen The Black Shroud.

Den 28 februari nästa år släpper Sega PSP-titeln Shining Ark i Japan. Sega beskriver spelet som ett ”Adventure and fantasy life RPG” och nedan är en av flera introsekvenser som man nu visat upp.

I en intervju med Famitsu avslöjade Kenta Sugano som bland annat varit med i utvecklingen av Mugen Souls och Hyperdimension Neptunia att ett nytt Mugen Souls-spel är under utveckling. Mer information och en ”riktigt” utannonsering kommer at dyka upp framöver.

Tidigare under veckan lade Sega upp en ny ”teasersida” med texten ”A.D. 2012 Tokyo”. Spekulationerna kring ett nytt 7th Dragon 2020 var flera och nu har Famitsu avslöjat att det handlar om just 7th Dragon 2020. Den fulla titeln är 7th Dragon 2020-II, släpps till PSP 2013 och utspelar sig ett år efter originalet.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– Persona 4 – Golden (US, PSV/PSN)
– Zero Escape – Virtue’s Last Reward (EU, 3DS/PSV/PSN)
– Elminage Original (US, PSP via PSN)
– Clan of Champions (US, PS3 via PSN)
– Zelda II – The Adventure of Link (US, 3DS via Virtual Console)
– Chaos Rings Omega (EU/US, Android)

Mitt val: Även om Zero Escape, uppföljaren till DS-titeln 999, ser riktigt bra ut är Persona 4 ett säkert kort och ett av spelhistoriens bästa rollspel. Har du ännu inte hunnit spela originalet till Playstation 2 är Vita-versionen årets enda måste.

Veckans tips:

I och med Amerikas stora shoppingdag Black Friday som var i fredags har det varit flera reor runt omkring. På Xbox Live Arcade kan man just nu köpa flera Sega Vintage Collections där deras Monster World-samling innehållande tre Wonderboy-spel för 400 MS-poäng känns allra hetast.
Titlarna som ingår är Wonderboy in Monster World, Wonderboy in Monster Land och Monster World IV som aldrig tidigare hittat utanför Japan.
Wonderboy spelen är bland de bättre spelen man kan finna till Segas tidigare konsoler och definitivt en serie som borde få mer uppmärksamhet.
Är man inte bekant med den 26 år gamla serien började det hela som ett plattformsspel till arkader och sedan gick över till att bli actionäventyr/actionrollspel.

Spelat i veckan:

Jag tror Gust gör rätt i att avsluta Arland-serien i och med Atelier Meruru och istället skapa en ny värld med nya karaktärer i och med Atelier Ayesha som släpps nästa år.
Inte för att Atelier Meruru är dåligt utan tvärtom det är Arland-seriens bästa spel och även om konceptet är sig likt är det som mest utvecklat i denna del. Däremot känner jag att det är dags för en större förändring och en nystart känns välkommet.

Ytterligare en titel som spelats och som påbörjades under lördagskvällen var Mugen Souls. Efter inledningen med mycket tutorials och den obligatoriska badscenen kunde jag börja min jakt på att bli universums härskare.
Likt Compile Hearts tidigare titel Hyperdimension Neptunia MkII är det turbaserade strider där man fritt får röra sig på stridsskärmen. Jag gillade striderna i Hyperdimension Neptunia MkII och i Mugen Souls känns dom ännu mer polerade då man både kan kommunicera med fienderna för att förvandla dem till ens undersåtar eller attackera dem och då låta dem knuffas runt och in i varandra.

Om ni undrar varför det varit dåligt med inlägg (utöver Veckans händelser) de senaste veckorna beror det bland annat på att tiden inte riktigt räckt till, förseningar på posten har resulterat i försening av inlägg och planeringen av årets rollspel 2012, vilket tar en del tid, har kommit igång. Hela december månad kommer dagligen i stil med förra året vara fyllt med både dåliga och bra rollspel från året som gått.

Annonser

4 Responses to Veckans händelser (V.47)

 1. Alex skriver:

  Synd att 3DS:en är regionslåst annars hade jag bokat Etrian Odyssey.
  Tycker FF14 ser riktigt mysigt ut. Kanske blir ett köp trots att jag inte är mycket för onlinespel.
  Jag måste erkänna att jag har väldigt svårt för den typen av animerollspel som ex Mugen souls. De enda spelen jag uppskattar som faller inom den kategorin är typ Tales of.

  • Jag är också lite sugen på FFXIV. Hoppas Square Enix har fixat till det ordentligt denna gång. För mig blir det ett köp då jag samlar på Final Fantasy.
   Jag kan känna igen mig där lite. Tycker många av spelen från tex Compile, Gust, Nis osv kan blir lite lite för oseriösa. Däremot finns det spel jag gillar väldigt mkt som tex Atelier-serien.

 2. Fredrik skriver:

  Synd att Wonder Boy III: The Dragon’s Trap inte är med i Wonder Boy samlingen till XBLA och PSN.

  Håller ögonen öppna på FF14, spelade FF11 rätt mycket 2004 och 2005 och det var flera av oss från det gamla FF11 gänget som såg fram emot att pröva FF14. Nu blev det inte riktigt så, tror faktiskt inte någon av oss köpte FF14 trots allt, men nu så har det börjat bli lite prat igen, så man får väl se hur det blir med A Realm Reborn.

  Jag har också lite svårt för vissa animerollspel, känns som om dom mest satsar på ”fanservice” mer än något annat.

  • Jag har faktiskt aldrig spelat Dragon’s Trap. Har hört mkt gott om spelet dock. Hade tänkt att ha ett WB-maraton och spela igenom alla SMS- och MD-releaser framöver.

   Jag kommer nog testa PS3-versionen av FF14. Är däremot lite orolig att det kommer att ta för mkt tid.
   Jag spelade 11:an relativt lite. Tror min tid hamnade på en 80-100 timmar bara. Jag gillade det men det kändes som om man var lite för beroende av andra. Även om det är en stor del att spela med andra i ett MMORPG så kändes det väldigt begränsat om man försökte vara lite ensamvarg då och då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: