Inför Årets Japanska Rollspel 2012

2011 visade sig bli ett riktigt bra spelår. Jag skulle nästan våga påstå att det var det bästa någonsin för den japanska rollspelsindustrin där vi bland annat fick ta del av From Softwares efterlängtade och utmanande actionrollspel Dark Souls, Atlus för många missade nyklassiker Radiant Historia och Wii:ns bästa titel Xenoblade Chronicles.
Det var helt enkelt ett år med blytunga releaser och kanske är det en anledning till att 2012 har känts ganska ljummet.
Samtidigt befinner vi oss också i ett generationsskifte och RPG-satsningar till Xbox 360 och Playstation 3 har varit relativt få.
Mycket bärbart har däremot stått på schemat och olika typer av portningar eller remakes har varit ganska genomgående.

För att hylla årets bästa spel och varna för de sämre kommer jag från och med den 1 december till och med den 31 december lista alla japanska rollspel (plus visuella noveller) jag hunnit med. De flesta av titlarna har klarats och övriga spelats tills jag känt mig nöjd.

Redan nu på lördag sätter nedräkningen igång inför kommande året och då ett steg närmare avslöjandet av årets bästa japanska rollspel 2012!

Annonser

6 Responses to Inför Årets Japanska Rollspel 2012

 1. Alex skriver:

  Detta ska följas!
  Jag tycker själv året har varit ganska tråkigt på spel. Det har varit fler efterlängtade spel som blivit stora besvikelser.
  Får hoppas på 2013. Ni No Kuni FTW!

 2. Lania skriver:

  Sjukt bra grej! Jag kommer säkert hitta en del spel som jag knappt hört talas om. Du har ju sådan bra koll! 😀 Åh, jag gillar det här. Två tummar upp!

  • Kul att du gillar det =)
   Har ett PSP-spel som jag spelar just nu som jag tror du skulle gilla (om du inte spelat det redan). Du får se lite längre fram vilket det är 🙂 men jäklar vad bra det är. En stor överraskning. Ganska traditionellt men riktigt välgjort.
   Får lite Working Designs vibbar av det.

   • Lania skriver:

    :O Oj vad spännande! Nu kan jag knappt bärga mig! 😀 Om jag inte har spelat det så hoppas jag verkligen att det går att få tag på än. ^__^

   • Den fysiska finns på Ebay men många butiker har den på back order. Finns däremot på Amerikanska PSN och fungerar till Vitan!
    Kan ge några ledtrådar så den fysiska inte hinner sälja slut helt: Börjar på G, utgivet av Atlus och är en portning/remake. 🙂
    Har du skaffat en Vita nu? Tycker jag skymtar New Little Kings Story på din blogg?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: